Canesin: "Geen schrik voor concurrentie"

ZATERDAG, 17 SEPTEMBER 2011, 11:13 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Als straks Ronald Vargas en Dieumerci Mbokani fit zijn baadt Ariël Jacobs in een ongekende offensieve weelde. Fernando Canesin, bezig aan een steile opmars, droomt al stiekem van één team met Jovanovic, Suarez, Vargas en Mbokani.


"En daar ook nog eens Biglia achter, dat zou een droom zijn natuurlijk", zegt Canesin in Het Nieuwsblad. "Maar of de trainer dat zou aandurven, daar durf ik niets over zeggen. Ik vind het evenwel nu al plezant, met Suarez vóór en Biglia achter mij."

"Ik moet wel zeggen dat ik al op training dingen gezien heb van Vargas dat ik dacht: wauw! Hij plaagde mij ook al: Geniet nog maar, straks speel ik je uit de ploeg. (lacht) Laat hem maar komen, ik heb voldoende vertrouwen in mijn talenten om met iedereen de concurrentie aan te gaan."

Verliefd op de bal

Jacobs wijst er wel op dat de Braziliaan zich nog te veel bezondigt aan dezelfde fouten. "Dat besef ik", glimlacht Canesin. "Het grootste probleem is dat ik nog te veel loop met de bal. Verliefd op die bal, ik wil 'm altijd dicht bij mij. Het is een groot deel van mijn plezier in het spel, voor elke training wil ik ook almaar jongleren en zo. Maar ik werk eraan."

Assists strooit hij in het rond, maar scoren wil voorlopig minder goed lukken. Bij de beloften vorig seizoen scoorde hij maar vier doelpunten en nu staat zijn teller nog op nul. Tegen AEK ging hij nadrukkelijk op zoek naar die eerste goal. Canesin haalt zijn schouders op: "Die goals komen wel. Ik train er ook apart op. (trots) En ik heb toch al voor een aantal assists gezorgd."

Binnen enkele jaren wil de Braziliaan hogerop. "Het liefst naar Barcelona of Arsenal", maakt hij meteen zijn ambities duidelijk. "Barcelona omwille van het voetbal, Arsenal omdat ze zo consequent jonge talenten hun kans geven."

Bron: Het Nieuwsblad.



anderlecht-online forum