Jacobs: "Veel balverlies en nochalance"

ZONDAG, 18 SEPTEMBER 2011, 19:16 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Trainer Ariël Jacobs mocht blij zijn met het resultaat, met het geleverde spel iets minder. "Na onze goeie start trad er gemakzucht en nonchalance op", stelde Jacobs vast. "Ik zag heel veel balverlies en dat stoorde me."


"Het leek alsof de spelers dachten dat het weer zo makkelijk als donderdag zou gaan", vervolgde Jacobs. "Ons begin was nochtans wel goed. We legden meteen de zwakte van Gent bloot. Dat zag je bij de strafschopfout op Suarez. Ik hoor altijd dat Gent veel druk kan zetten, maar dat heb ik vandaag niet gezien."

Jacobs erkende wel dat Gent aanspraak maakte op meer dan het nu kreeg. "Het had 1-1 kunnen worden, maar ook 0-2. We wilden 9 op 9, gedurfd, maar het is gelukt. Het is wel jammer dat Jovanovic en vooral Canesin en Suarez last hebben van blessures."

Opvallend: Olivier Deschacht droeg tegen Gent opnieuw de aanvoerdersband. "Ik heb de indruk dat vooral de buitenwereld daar een zaak van maakt", aldus Jacobs daarover. "Ik heb de zaken al een tijd geleden uitgepraat met Olivier en dan moet je dat ook aan de groep tonen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.