Dewaele traint weer na heupblessure

VRIJDAG, 26 FEBRUARI 2021, 09:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES De voorbije weken ontbrak Sieben Dewaele in de wedstrijdkern bij Heerenveen, maar nu weten we ook hoe dat kwam. De Anderlecht-huurling sukkelde met een blessure aan de heup. Intussen heeft hij de training hervat. 

"Sieben heeft heel lang gevoetbald terwijl hij al heupklachten had", vertelt Heerenveen-coach Johnny Janssen. "Maar nu komt hij er weer aan." Wanneer Dewaele klaar is om ook wedstrijden te spelen, is nog onduidelijk. 

Voor Nieuwjaar verzamelde Dewaele slechts 172 speelminuten. Heerenveen haalde in januari drie extra middenveldesr, onder wie oud-Ajax-spelers Lasse Schöne en Siem de Jong. Het wordt geen evidentie voor Dewaele om hen uit de ploeg te spelen.

"De concurrentie is toegenomen, ook voor Sieben. Het is aan hem om zijn wagonnetje aan te haken", aldus Janssen. Vooral Schöne is een directe concurrent. "Dat is inderdaad iemand die op zijn positie speelt, maar van wie hij veel kan leren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.