Anderlecht vlot voorbij Lommel

WOENSDAG, 21 SEPTEMBER 2011, 23:04 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft zich zonder veel problemen gekwalificeerd voor de volgende ronde van de beker. Het won met 0-4 van derdeklasser Lommel United. Ronald Vargas maakte zijn debuut én zette ook een zelf uitgelokte penalty om.


Ariël Jacobs bracht een halve B-ploeg tussen de lijnen tegen Lommel. Geen Suarez, Canesin of Jovanovic, maar wel Iakovenko, Marecek en de jonge Dennis Praet.

Na acht minuten klom Anderlecht al op voorsprong. Praet met de assist en Kanu kopte de bal, half met de schouder, tegen de netten: 0-1. Paars-wit controleerde de partij, maar veel kansen kreeg het niet bij elkaar gevoetbald. Lommel kwam er af en toe uit met de snelle en vinnige Cerigioni. Op het half uur verdubbelde Juhasz met de kop de score na een hoekschop van Iakovenko: 0-2.

Na de pauze was de aansluitingstreffer van Lommel bijna een feit, maar Cerigioni besloot nipt naast. De goal viel echter aan de andere kant: Praet met een gemeten bal tot bij De Sutter en die liet de Kempense doelman kansloos. Met een 0-3 tussenstand kon Lommel het wel vergeten en Anderlecht spaarde zijn krachten. Met nog een half uur op de klok was hét moment van Ronald Vargas aangebroken. Na een zware blessure maakt de Venezolaan zijn wederoptreden in het shirt van Anderlecht. Vargas liet meteen zien dat hij weer fit is met enkele overstapjes en versnellingen. In de slotfase probeerde Vargas zich een weg te dribbelen door de zestien van de tegenstander, maar de Lommelse defensie stopte hem foutief af. Vargas zette zich achter de bal en trapte de strafschop feilloos binnen.

Opdracht volbracht voor Anderlecht, dat nu kan toeleven naar de wedstrijd tegen Beerschot en de moeilijke Europese verplaatsing naar Moskou. In de achtste finales van de Beker van België, neemt Anderlecht het op tegen Rupel Boom dat OHL versloeg met 1-2.

Uitslag: 0-4
Doelpunten: 8' Kanu 0-1, 30' Juhasz 0-2, 48' De Sutter 0-3, 84' Vargas 0-4 (pen.)

Lommel United: Thoelen, De Koninck, Vanaken S., Wisniowski, Lenaerts, Delande, Colinet, Molenberghs (69' van Mierlo), Vanaken H., Meeus (46' Brouwers), Cerigioni (71' Debauve)
Anderlecht: Schollen, Odoi, Juhasz (67' Wasilewski), Deschacht, Safari, Biglia, Marecek, Kanu (62' Vargas), Praet (78' Kabasele), Iakovenko, De Sutter

Geel: Juhasz, S. Vanaken



anderlecht-online forum