Jacobs: "Tevreden op vijf minuten na"

MAANDAG, 26 SEPTEMBER 2011, 14:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hoewel de overwinning pas erg laat werd bekomen, toonde Ariël Jacobs zich tevreden over zijn ploeg. "Op vijf minuten in de tweede helft na kan ik weinig aanmerken op de prestatie van mijn team", aldus Jacobs na de partij.


"Ook na de 2-0 hebben mijn spelers zich niet gespaard voor Moskou. We hadden gewoon die verlossende derde treffer moeten maken", aldus Jacobs. "Twee voorname zaken zijn voor mij het positiespel en het tempo van de balcirculatie. Die waren goed. We hadden veldoverwicht en brachten goed voetbal, maar dwongen in verhouding iets te weinig kansen af."

Bij het eerste tegendoelpunt kreeg Porokara veel te veel ruimte in de rug van Deschacht. Jacobs reageerde door de linksback te wisselen voor Mbokani en Odoi van flank te wisselen. Van een linksachter-probleem wil hij alvast niet weten. "Ik heb geen problemen, ik heb alleen maar oplossingen", klonk het laconiek. "We drinken een pintje en dat is voorbij."

Met Mbokani tegen Moskou?

Dieumerci Mbokani kwam gisteren voor het eerst in actie nadat hij op zijn eerste trainingsdag bij Anderlecht zich blesseerde. De Congolees liet zich meteen gelden en het lijkt niet uitgesloten dat hij donderdag tegen Lokomotiv Moskou in de basis begint.

"Vargas en Mbokani hadden speelminuten nodig,al was dat vandaag niet gemakkelijk. Of ze klaar zijn voor Moskou zullen we alleen zien als ze spelen. De ene heeft veel wedstrijdritme nodig en de andere niet", aldus Jacobs.

"Vargas heeft een andere blessure gehad dan Mbokani. Hij is ook veel langer buiten strijd geweest dan Dieu. Dat ligt anders. En Mbokani heeft ook een gestel dat sneller toelaat om er terug bij te zijn."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum