Anderlecht bant link naar forum van site

DINSDAG, 27 SEPTEMBER 2011, 08:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op de officiële website van Anderlecht is niet langer een link te vinden naar het supportersforum. De reden van de verwijdering is de grofheid van de discussie over de aanvoerdersband van Olivier Deschacht.


Na zijn blessure werd Deschacht zijn band nog even onthouden wegens ongepast gedrag en bleef deze om de arm van Lucas Biglia. Na excuses bij het bestuur werd Deschacht opnieuw aanvoerder, tot ongenoegen van een deel van de supporters. Zij toonden dit met een spandoek tegen Beerschot ('Biglia is de echte aanvoerder') en op het supportersforum van Anderlecht leidde deze zaak ook tot een verhitte discussie.

"Kritiek mag, daar heeft Anderlecht geen problemen mee, op voorwaarde dat het een beetje beleefd en onderbouwd gebeurt", aldus communicatieverantwoordelijke David Steegen in Het Laatste Nieuws. "De laatste tijd waren de toon en het taalgebruik op het forum evenwel van die aard dat het niet meer strookte met de waarden van de club. Vaak ging het om scheldpartijen van mensen die zich anoniem aanmelden."

Dat Deschacht aan de basis zou liggen van het verwijderen van de link, ontkent Steegen. "Die beslissing hebben wij zelf genomen. De voorbije dagen lag Deschacht inderdaad onder vuur, maar hij niet alleen. Dat gold ook voor de trainer en eerder voor mensen van het bestuur."

Steegen benadrukt dat het forum niet verdwijnt en het de bedoeling is dat de link op termijn ook terugkeert. "Het supportersforum blijft bestaan, maar het is niet langer gelinkt aan de club. Dat kan pas veranderen als de kritieken op het forum min of meer beleefd worden geformuleerd."



anderlecht-online forum