"Schep duidelijkheid over aanvoerdersband"

DINSDAG, 27 SEPTEMBER 2011, 13:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Olivier Deschacht of Lucas Biglia, wie is de echte aanvoerder van Anderlecht? De eerste draagt de band, maar de fans hebben een voorkeur voor de tweede. Het Laatste Nieuws vroeg de mening van drie oud-kapiteins van Anderlecht.


Van Himst: "Logisch dat Deschacht band terugkreeg"

"Deschacht wàs kapitein. Als die dan terugkomt, heeft hij recht op de band. Het is logisch dat je de band terugkrijgt als je door blessure een tijdje bent weggeweest", zo stelt Paul Van Himst.

"Maar Biglia kan als kapitein ook zijn plan trekken: hij staat midden in het spel en hij kan dirigeren. Misschien heeft Anderlecht het zelf wat moeilijk gemaakt door de band eerst aan Biglia te geven en dan weer aan Deschacht. Als de band meteen weer naar Deschacht was gegaan, was er ook meteen duidelijkheid geweest."

Grün: "Niet veranderen tijdens seizoen"

Georges Grün pleit voor duidelijkheid in de keuze van de aanvoerder. "Je moet als club een keuze maken bij het begin van het seizoen. Als je gaat veranderen in de loop van het seizoen, verlies je geloofwaardigheid. Je bent kapitein voor een heel seizoen. Alleen als die zich blesseert, neemt iemand anders over. En als de kapitein terugkomt, krijgt hij zijn band terug."

"De aanvoerder moet iemand zijn die dirigeert op het veld, die op een strategische plaats speelt, die een verlengstuk van de trainer is én die de anderen helpt wanneer het niet goed gaat. Biglia heeft dat, Deschacht ook. Olivier is intelligent, hij kan kapitein zijn. Juhasz zou ook kunnen, met zijn persoonlijkheid."
Zetterberg: "Publiek mag aanvoerder niet bepalen"

Pär Zetterberg was jarenlang kapitein van paars-wit. Hij oppert dat het bestuur zijn oor te luisteren moet leggen bij de spelers in de kapiteinskeuze. "Om te kunnen zeggen wie aanvoerder moet zijn, moet je in de kleedkamer zitten. Je moet weten wie de andere spelers volgen. En als daar onduidelijkheid over is, ben je best dat je laat stemmen."

"De supporters mogen zich mengen in het debat, want zij betalen. Maar zij mogen niet bepalen wie kapitein is. Zij mogen een opinie hebben, maar zij weten niet wat in de kleedkamer leeft en je kan niet van buitenaf beslissen wie aanvoerder moet zijn. Er is maar één ding wat telt: staat de kleedkamer achter de kapitein."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum