Vargas: "Ik heb gedacht aan stoppen"

DINSDAG, 27 SEPTEMBER 2011, 14:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na zijn invalbeurten tegen Lommel en Beerschot voelt Ronald Vargas zich opnieuw voetballer. In de kranten praat hij vandaag over het afzien van de voorbije maanden en de droomvoorhoede waar hij bij Anderlecht mee wil voetballen.


"Toen ik vorige week die penalty op Lommel scoorde, gaf mij dat een onbeschrijfelijk gevoel. Het was voor mij het einde van alle ellende en geloof me: ik heb afgezien", zo vertelt Vargas. "Toen ik in februari die knieblessure opliep bij Brugge, was dat mijn eerste zware blessure. Ik zat net op topniveau en had 15 goals gemaakt."

"Net na mijn blessure dacht ik echt dat ik dat niveau nooit meer zou bereiken en wilde ik zelfs stoppen met voetballen. Ik wens niemand zo'n beproeving toe, want het duurt lang voor je licht ziet aan het einde van de tunnel. Dankzij de steun van mijn familie, de Brugse fans, maar ook door de goeie begeleiding bij Anderlecht sta ik er nu sneller dan verwacht."

Droomploeg

Na zijn twee goede invalbeurten hoopt Vargas snel op meer. "Waarom zou ik donderdag niet starten tegen Lokomotiv? Het is niet in de fitnesszaal of op training dat je terugkeert op internationaal niveau. Daarvoor moet je spelen. Bovendien word ik bij Anderlecht omringd door zo goeie voetballers dat het mijn integratie vergemakkelijkt."

Rijst natuurlijk wel de vraag wie plaats moet maken voor Vargas. Offensief zit Anderlecht stilaan met een ongekende weelde. "Een aanval met Vargas, Jovanovic, Mbokani, Canesin en Suarez. Het is een droom om allemaal samen in één ploeg te staan", aldus Vargas. "Allemaal aan de aftrap komen, wordt moeilijk, maar als we op achterstand staan dan heeft de coach wel mogelijkheden."

Vorig seizoen scoorde Vargas 15 keer in 22 wedstrijden. Zo'n vaart zal het dit seizoen wellicht niet lopen. "Dat wordt niet simpel, want ik zal niet altijd op mijn favoriete positie staan. Het liefst speel ik in steun van de aanvaller waar ik veel aan de bal kom en ruimte krijg, maar ik trek ook mijn plan op de flank."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.