"Anderlecht heeft Mbokani prima begeleid"

DINSDAG, 27 SEPTEMBER 2011, 14:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dieumerci Mbokani kwam tegen Beerschot voor het eerst in actie in zijn tweede Anderlecht-carrière. Zijn manager Fabio Baglio spreekt van een geslaagde terugkeer. "Hij is heel goed ingevallen in moeilijke omstandigheden."


Mbokani heeft zware maanden achter de rug. Een jaar geleden trok hij voor veel geld van Standard naar Monaco, maar in het prinsdom flopte hij volledig. Een uitleenbeurt aan Wolfsburg bracht niet veel beterschap hij hoefde niet meer terug te keren. Dit verbleekt echter in het niets met de dood van zijn vijf maanden oud zoontje eind augustus.

"Maar Anderlecht heeft hem uitzonderlijk goed begeleid, toen en nu nog", zo vertelt Mbokani's manager Baglio vandaag in Sudpresse. "Zo mogen zijn vrouw en ikzelf met mijn vrouw meereizen naar Moskou voor de Europa League. Dieumerci heeft nog nood aan steun."

Ook het Anderlecht-publiek lijkt zich verzoent te hebben met de komst van Mbokani. Het gaf de Congolees zondag een staande ovatie toen hij het veld betrad. "Daar kreeg hij kippenvel van. Hij bedankte meteen de spionkop met een applausje."

"Ik hoop dat hij rap scoort, want daar is hij voor geboren en dat zou zijn verwerkingsproces helpen", aldus Baglio. "Over twee à drie matchen, als hij wat ritme in de benen heeft, zullen we weer de Mbokani zien die iedereen verwacht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.