Deschacht staat aanvoerdersband af

WOENSDAG, 28 SEPTEMBER 2011, 21:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Olivier Deschacht heeft beslist zijn aanvoerdersband in te leveren. "Als ik naar de commotie kijk nu, dan geef ik de band liever af", aldus Deschacht. "Ik heb die beslissing 99% zelf genomen."


Sinds zijn terugkeer uit blessure kwam Deschacht al enkele keren negatief in de schijnwerpers. "Er zijn te veel leugens over mij verschenen. Ik zou een probleem hebben met de coach en met Safari ... Er is enorm veel geschreven, maar voornamelijk onzin", zo vertelde hij vanmiddag.

"Intussen is alles uitgepraat met de trainer en kreeg ik mijn kapiteinsband terug. Maar als ik zie welke commotie dat allemaal met zich heeft meegebracht, dan geef ik hem liever terug af", aldus Deschacht, die aanvoerder is januari 2009.

"Energie steken in terugkrijgen vorm

Dat Deschacht zijn band inlevert, wil niet zeggen dat hij zich meer teruggetrokken zal opstellen. "Kapitein of niet, ik zal zowel op als naast het veld mijn verantwoordelijkheid blijven opnemen, maar ik wil nu gewoon wat rust en enkel in de krant komen met prestaties."

"Die band terugkrijgen is geen obsessie. Ik ben tien maanden out geweest en ik wil nu liever mijn energie steken in het terugkrijgen van mijn vorm, niet in het extra-sportieve. Het enige wat ik nu wil is terug de Oli worden van tien maanden geleden ..."

Bron: RSCA.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.