Vier tips om Lokomotiv te verslaan

DONDERDAG, 29 SEPTEMBER 2011, 13:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als Anderlecht wil weten hoe het straks Lokomotiv Moskou moet aanpakken, kan het te rade gaan bij Nicolas Lombaerts en Jonathan Legear. In Het Nieuwsblad hebben ze alvast vier tips klaar. "Lokomotiv is niet zo goed als Zenit."


Tip 1: Pas op voor Maicon en Obinna

"De gevaarlijkste man is de Braziliaan Maicon", zo vertelt Lombaerts. "Hij is de linkerflankaanvaller, maar is rechtsvoetig en knijpt vaak naar binnen. De rechtsback van Anderlecht mag hem geen ruimte geven. Aan de overkant heeft ook Obinna, die van Inter komt, een goeie dribbel."

Tip 2: Benut ruimte achter defensie

"Thuis heeft Lokomotiv ook een aanvalsdrang", vervolgt Lombaerts. "De backs, vooral Yanbaev, gaan graag mee naar voren. Daardoor ligt er ruimte achter de defensie." Legear vult aan: "Ze zijn te pakken op de rechterflank en ook hun centrale verdedigers zijn niet de snelste. Mbokani en Suarez kunnen hen pijn doen."

Tip 3: Wees attent bij stilstaande fases

"De centrale verdedigers zijn wel sterk met de kop", waarschuwt Lombaerts. "Vooral Da Costa pikt zo geregeld zijn goal mee bij vrije trappen en corners, maar ook Durica en Buriak zijn groot en sterk."

Tip 4: Geloof in de zege

Legear ziet zijn ex-team straks als favoriet. "Lokomotiv is echt niet zo sterk als Zenit. Ik geef een goed Anderlecht zestig procent kans om te winnen. Het moet het spel zelfs durven maken." Ook Lombaerts acht Anderlecht niet kansloos. "Anderlecht moet geen schrik hebben. Het stadion zal ook niet vol zitten. Alleen achter de goal zitten wat fanatieke fans, maar de zijkanten zijn vaak leeg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.