Jacobs: "Zo'n zege geeft de groep een boost"

VRIJDAG, 30 SEPTEMBER 2011, 10:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs straalde na de onverhoopte overwinning in Moskou. "Zonder afbreuk te doen aan de verdienste van de titularissen, wil ik ook de rol onderstrepen van de invallers. Dit is echt een overwinning van een hele groep."


"Je moet niet veel van voetbal kennen om te zien welke twee elementen deze wedstrijd hebben gekleurd. Enerzijds het enorme individuele talent van Lokomotiv, maar tegelijkertijd het realisme van onze aanvallers. Gelukkig maakte dat tweede het verschil", zo vertelde Jacobs na de partij.

Wasilewski en Safari

Jacobs begon verrassend met Wasilewski en Safari als flankverdedigers in plaats van Odoi en Deschacht. "Het was een keuze tussen jongens wier gebreken en kwaliteiten dicht bij elkaar liggen. Omdat Lokomotiv op de flanken veel kracht en gestalte heeft, besliste ik om de power van Wasyl te gebruiken in plaats van de snelheid van Odoi."

"Bij de keuze voor Safari heb ik Olivier duidelijk gemaakt dat zoiets niets te maken had met de heisa om de aanvoerdersband. En toch moet ik als coach mijn verantwoordelijkheid nemen", zo verantwoordt Jacobs zijn keuze.

"Als ik Oli aan de aftrap breng en de partij verloopt normaal, dan heeft niemand commentaar. Maar als hij tóch in de fout zou gaan, zal iedereen schrijven dat hij mentaal niet klaar was. Ik heb deels de speler in bescherming willen nemen. En ja, ook zijn fout vorige zondag tegen Beerschot heeft meegespeeld in mijn beslissing. Hoe dan ook, Olivier heeft zich de afgelopen uren bijzonder professioneel en volwassen gedragen."

Lokomotiv blijft concurrent

Met deze zege zet Anderlecht een fikse stap richting volgende ronde, al wil Jacobs zelf dat niet met zoveel woorden toegeven. "We hebben ons in een situatie gebracht die rooskleurig is, evenwel zonder garanties. Van één ding ben ik zeker: Lokomotiv blijft ook na vanavond een stevige concurrent."

"Ik hoop dat al wie deze wedstrijd zag, eens te meer beseft wat het enorme verschil is tussen de Belgische competitie en het Europese niveau", aldus Jacobs nog. "Het is duidelijk dat zeges als deze, die je wegkaapt met een enorme collectieve inspanning, een extra boost geven aan een kleedkamer."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.