Proto: "Referentiematch die ik nodig had"

VRIJDAG, 30 SEPTEMBER 2011, 11:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dat Anderlecht in Moskou met de winst ging lopen, heeft het in niet geringe mate te danken aan Silvio Proto. De doelman keepte een erg sterke match. Achteraf gaf hij ook wat uitleg over zijn niet-selectie voor de Rode Duivels.


"Ik weet dat ik een goeie match gekeept heb, maar mijn verdedigers hebben voor mij ook de perfecte wedstrijd gespeeld", aldus Proto in Het Laatste Nieuws. "Wij waren niet naar hier gekomen om het spel te maken, maar we hebben wel gevoetbald en de ballen niet zomaar naar voor gekeild."

Het deed Anderlecht-doelman zichtbaar deugd dat hij zijn netten kon schoon houden. "De eerste helft heb ik één moeilijk moment gehad, maar voor de rest pakte ik alles wat ik moest pakken. En er waren best wel een paar moeilijke reddingen bij. Dit was de Europese referentiematch die ik nodig had."

Vooral na de rust kwam Proto enkele keren sterk tussen, al had hij eigenlijk vlak na de pauze rood verdiend. "Ik weet echt niet of het strafschop was. Ik weet niet of ik hem geraakt heb. Maar ik weet ook niet of ik de bal geraakt heb. Het ging echt te snel", zo vertelt hij over de beruchte fase.

Rode Duivels

Eerder op de dag zorgde Proto voor enige commotie toen bondscoach Georges Leekens liet weten dat hij de doelman zelf paste voor een rol als invaller bij de nationale ploeg.

"Ik heb een onderhoud gehad met meneer Leekens en we delen hetzelfde standpunt. Meer zeg ik niet. Alleen nog dit: de deur van de nationale ploeg is voor mij niet gesloten. En de bondscoach heeft me verzekerd dat hij er ook zo over denkt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.