Mbokani: "Doelpunt voor mijn overleden zoontje"

VRIJDAG, 30 SEPTEMBER 2011, 12:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij zijn tweede doelpunt invalbeurt voor Anderlecht was Dieumerci Mbokani meteen goed voor een gouden doelpunt. "Deze goal was voor mij heel speciaal", zo sprak Mbokani achteraf. "Ik draag ze op aan David, mijn overleden zoontje."


"Het is nu een maand geleden dat hij stierf en het is een heel zware periode geweest. Mijn vrouw en mijn manager waren dan ook naar Moskou meegereisd om mij te steunen en ik ben ontzettend blij dat ik ze dit doelpunt heb kunnen schenken", aldus Mbokani. "Ook voor Anderlecht was het heel belangrijk."

"Het voelt ontzettend goed om weer te scoren, want het was erg lang geleden. De Anderlecht-fans zullen mij nu nog meer steunen. Mijn periode bij Standard is totaal verleden tijd, want toen ik vorig weekend inviel tegen Beerschot kreeg ik al een groot applaus. Ik wil zo snel mogelijk scoren in het Vanden Stock-Stadion."

Topvoetballers

Mbokani hoopt snel aan een wedstrijd te kunnen beginnen. "Mijn revalidatie gaat sneller dan verwacht, maar ik ben zeker nog geen honderd procent", zo beseft de spits. "Tegen Moskou kon ik nog niet aan de aftrap komen, maar misschien lukt dat binnenkort."

"Ik kijk er naar uit om in zo'n talentvolle ploeg te voetballen. Bij Wolfsburg speelde ik met topspelers als Grafite en Diego en ook bij Monaco was er kwaliteit, maar Anderlecht heeft ook topvoetballers."

"Dit Anderlecht is sterker dan in mijn eerste passage. Het zal mij ook deugd doen om opnieuw met Milan Jovanovic te spelen. We konden het goed met elkaar vinden bij Standard", zo besluit Mbokani.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.