Verschaeren brengt de verlossing

ZONDAG, 18 APRIL 2021, 20:01 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een zuinige, maar verdiende zege behaald in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. STVV hield lang stand, maar na rust begon het achteraan wat te kraken. Verschaeren, die voor rust nog een grote kans miste, trapte Anderlecht op voorsprong. Met deze zege eindigt Anderlecht nog zelfs op de derde plaats na de nederlaag van Genk gisteren in Antwerp.

Hoewel STVV niets meer te winnen of te verliezen had, werd het snel duidelijk dat Maes zijn spelers had kunnen motiveren voor deze laatste partij. Traditioneel is een uitwedstrijd bij STVV sowieso een vervelende wedstrijd voor Anderlecht, zelfs in de dagen van de kampioenenploegen. Dee laatste uitzege dateerde toch al van 2018 (1-3). Anderlecht speelde voor rust te slordig, won te weinig duels en probeerde het te vaak via het centrum of via de lange bal.

Ashimeru kon toch eens flauw uithalen na twintig minuten. Murillo kreeg voor het half uur een kans, maar hij kraakte zijn schot toen hij afdrukte. Verschaeren kreeg na dertig minuten dé kans om de score te openen na een snelle omschakeling. Hij nam een goede bal van Cobbaut knap mee en kon alleen op doel afgaan, maar de jonge Rode Duivel werkte slecht af en schoot naast. Op het einde van de eerste helft dreigde STVV voor het eerst via een dropschot van Cacace en na geknoei (weer te veel terugspeelballen op Wellenreuther) kon de gevaarlijke Suzuki bijna in stelling worden gebracht.

Na rust bleef Anderlecht het proberen, vooral via de linkerflank, maar het vermeed risico's. Sambi schoot tweemaal in enkele minuten tijd een halve meter naast. Ook Murillo probeerde het nog een keer, maar Steppe had de hoek goed verkleind. Net daarna kopte Murillo terug, maar de ingevallen Amuzu schoot over de bal. Na balverlies bij STVV bediende Verschaeren Amuzu, maar nu vond hij het been van Steppe in plaats van het doel. Nieuw balverlies bij de opbouw bij STVV resulteerde nu wel in een doelpunt. Cullen onderschepte, Nmecha trok voor en Verschaeren werkte nu wel zeer keurig af met nog een dikke tien minuten te gaan. STVV was niet sterk genoeg om Paars-wit in de problemen te brengen. Het kon zelfs geen enkele maal dreigen na rust.

Anderlecht speelde zeker niet zijn beste wedstrijd, maar het slaagde er wel in om de drie punten te pakken. Dankzij een verrassende en krachtige eindsprint met twaalf op twaalf (met enkele zware wedstrijden) blijft Anderlecht de concurrenten voor Play-off 1 voor en haalt het zelfs Genk nog in op de valreep. Volgende week speelt Genk de bekerfinale en ook die kan interessant zijn in verband met de Europese plaatsen.