Tweede plaats is weg na nederlaag

ZATERDAG, 15 MEI 2021, 22:53 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft voor het eerst verloren in de Champions play-offs. Dat hoefde zeker niet te gebeuren, maar Genk was tweemaal dodelijk voor doel. Tussendoor had Nmecha Anderlecht nog knap op gelijke hoogte gebracht. Anderlecht kwam na de rust offensief niet sterk genoeg voor de dag om Genk echt in problemen te brengen. Het moet nu met Antwerp strijden om plaats drie.

Voor rust kregen we een evenwichtige partij te zien. Genk toonde wel het meeste stootkracht. Ito testte Verbruggen al na vier minuten. Anderlecht bewoog snel en probeerde gebruik te maken van de ruimte die Genk liet tussen de linies. Na een kwartier snoepte Ito sluw de bal af van een talmende Sardella. Verbruggen weerde het schot van Bongonda af, maar Onuachu was als enige gevolgd zodat Genk de score opende. Sardella, die tien minuten later geblesseerd uitviel, heeft een zuivere passing, maar het is niet de eerste maal dat zijn gebrek aan concentratie de ploeg punten kost.

Anderlecht probeerde te reageren en combineerde bij momenten goed, maar het kwam niet tot kansen. Anderlecht kwam op gelijke hoogte, maar het had wel een beetje geluk. Een pass van Verschaeren week af en kwam voor de voeten van Nmecha. De Duitse aanvaller aarzelde geen moment en knalde de bal erg mooi hoog in doel vanuit een toch niet zo evidente positie. De wedstrijd bleef in evenwicht, al bleef Genk voor het meeste concrete gevaar zorgen. Bongonda verraste Verbruggen met een harde, lage voorzet, maar er stond te weinig Genks volk voor doel. Net voor rust waren Cuesta en Onuacho ook nog gevaarlijk.

Genk zette Anderlecht meteen onder druk na rust, maar Paarswit herstelde weer het evenwicht. Genk liet ruimte, maar Anderlecht weigerde ervan te profiteren. Op het uur schoot Heynen uit een scherpe hoek naast het doel, maar beide teams hadden het moeilijk om tot concrete kansen te komen omwille van vele onzuiverheden. In minuut 68 botsten Miazga en Verbruggen met het hoofd tegen elkaar, maar de jonge doelman kon blijven spelen.

Een kwartier voor tijd probeerde Anderlecht eventjes om Genk wat meer onder druk te zetten, maar het kwam niet tot een kans. Dessers kwam op het veld voor Onuachu waaruit bleek dat Genk misschien wel niet ontevreden was met een nieuw gelijkspel. De vermoeidheid speelde beide teams parten, maar niet lang voor tijd sloeg Genk opnieuw genadeloos toe. Een goede vrije trap van Bongonda belandde op het hoofd van invaller Dessers die Verbruggen kansloos liet nadat hij het duel won tegen Trebel, een andere invaller.

In de toegevoegde tijd legde Nmecha mooi terug en kon Amuzu uithalen, maar de ingevallen aanvaller kon zijn schot niet kadreren. In de allerlaatste seconden werd nog een poging geblokt van Bruun Larsen, maar de nederlaag kon dus niet worden vermeden. Zo lijdt Anderlecht een eerste nederlaag in de Champions play-offs. Het verdiende niet echt om te verliezen, maar na rust was het offensief ook niet goed genoeg om Genk het vuur aan de schenen te leggen. Anderlecht moet nu met Antwerp strijden om plaats drie.

Score: 1-2
Goal(s): 0-1 Onuachu (15'), 1-1 Nmecha (30'), 1-2 Dessers (86')

Anderlecht:Verbruggen, Murillo, Miazga, Sardella (26' Cobbaut), Mykhailichenko, Sambi Lokonga (80' Trebel), Cullen, Ashimeru (62' Bruun Larsen), Verschaeren (62' Amuzu), Ait El Hadj, Nmecha
Genk:Vandevoordt, McKenzie, Cuesta (68' Lucumi), Muñoz, Heynen, Hrosovky, Thorstvedt (80' Oyen), Arteaga, Ito, Bongonda, Onuachu (75' Dessers)

Geel: Hrosovky (49'), Murillo (72'), Bongonda (95')
Rood:

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum