Belangrijk punt op de valreep

DONDERDAG, 20 MEI 2021, 23:09 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd om het kampioenschap nog even spannend te houden. Club Brugge was sterker en is kampioen, maar Anderlecht vocht terug na een 1-3 achterstand. In de toegevoegde tijd schoof Bruun Larsen de 3-3 tegen de touwen. Door het gelijkspel heeft Anderlecht genoeg aan een gelijkspel in Antwerp om derde te eindigen.

Anderlecht begon ongedwongen en combineerde snel. Maar zoals wel vaker dit seizoen stopte dit aan het strafschopgebied van de tegenstander. Brugge lag op de loer en sloeg snel toe. De Ketelaere gaf voor en Vanaken duwde de bal sluw met de borst onorthodox in doel. Club Brugge controleerde de wedstrijd na de 0-1. Cullen moest een poging van Vormer blokkeren nadat hij te veel ruimte kreeg van Lokonga.

Anderlecht speelde vaak achteruit en kon geen enkele geslaagde aanval in elkaar steken. De linies speelden ver uit elkaar en Nmecha stond op een eiland. Vormer haalde nogmaals uit net na het half uur, maar Verbruggen zat er goed bij. Maar hoe gefocust Brugge ook speelde, in de laatste minuut maakte Mata licht contact met de hand in het strafschopgebied. Het was nog even wachten op de VAR, maar Nmecha stifte vanop de stip de bal rustig over Mignolet en bracht Anderlecht onverwacht op gelijke hoogte.

Kompany bracht Amuzu en Bruun Larsen voor Ashimeru en Verschaeren na de rust. Anderlecht kwam al goed weg toen Verbruggen een bal zwak wegbokste. Lang kon zijn poging echter niet kadreren. Anderlecht bleef tevergeefs zoeken naar zijn betere spel. In minuut 53 was het wel raak voor Brugge. De Ketelaere zette gemeten voor en Vanaken kreeg alle vrijheid van Cobbaut om de 1-2 binnen te koppen. Nog geen vijf minuten later sloeg de Brugse aanval weer toe. Vormer en Lang combineerden makkelijk en de jonge Nederlander versloeg Verbruggen met een hard, gekruist schot.

Maar Paarswit toonde nog een teken van leven. Miazga stuurde een lange bal richting Nmecha. Kossounou stond te dromen en Nmecha verschalkte Mignolet met een lage plaatsbal. Een dik kwartier voor tijd haalde Kompany ook Trebel en Dauda van de bank. Die laatste schoot vanuit een scherpe hoek over. Anderlecht deed er alvast alles aan om alsnog een punt uit de brand te slepen. En net zoals tegen Antwerp lukte dit in de allerlaatste minuut van de extra tijd. Murillo trok voor en Bruun Larsen stond op de goede plaats om de bal in doel te schuiven.

Anderlecht kon niet verhinderen dat Club Brugge het kampioenschap pakt, maar het pakte op de valreep een belangrijk punt waardoor het nu aan een gelijkspel op Antwerp voldoende heeft om derde te eindigen. Nu Genk tweede eindigt, schuift het ticket van de bekerwinnaar op. De derde plaats geeft dus sowieso recht op Europees voetbal tot nieuwjaar, hetzij in de Europa League of de Conference League. Nog eens een pluim op de hoed van Nmecha. Helemaal alleen op een eiland, maar Anderlecht alweer in leven gehouden. Waar had dit Anderlecht gestrand zonder de Duitse aanvaller dit jaar? 

Score: 3-3
Goal(s): 0-1 Vanaken (12'), 1-1 Nmecha (pen.) (45'+3), 1-2 Vanaken (53'), 1-3 Lang (57'), 2-3 Nmecha (65'), 3-3 Bruun Larsen (90'+3)

Anderlecht:Verbruggen, Murillo, Miazga, Cobbaut, Mykhailichenko (84' Mukairu), Sambi Lokonga, Cullen (72' Trebel), Ashimeru (45' Amuzu), Verschaeren (45' Bruun Larsen), Ait El Hadj (72' Dauda), Nmecha
Club Brugge:Mignolet, Mata, Kossounou, Mechele, Sobol, Rits, Balanta (90'+2 Mitrovic), Vanaken, Vormer, Lang (85' Okereke), De Ketelaere (88' Dost)

Geel: Balanta (69'), Nmecha (75'), Sambi Lokonga (86')
Rood:

Scheidsrechter: Lawrence Visser
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum