Vroege rode kaart blijkt horde te veel

ZONDAG, 23 MEI 2021, 20:38 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 1-0 verloren op Antwerp en eindigt daardoor als vierde. Het keerpunt was de snelle uitsluiting van Miazga na een (lichte) trekfout op Lamkel Zé. Anderlecht slikte meteen na rust een te vermijden doelpunt en kon achteraf geen vuist meer maken. Het kan nu aan de bak in de 3e voorronde van de Conference League.

Ondanks dat het een zege nodig had, liet Antwerp het balbezit aan Anderlecht. Sambi schoot lag, Verschaeren stond net iets te ver om de rebound te benutten. Aan de overkant kregen we een déjà-vu. Cobbaut knoeide met de bal en Mbokani profiteerde, net zoals in de recente thuiswedstrijd. Deze maal echter geen doelpunt, Miazga keerde net op tijd terug om het schot van Lamkel Zé af te weren. Maar na dertien minuten sprong de bal weg op de dij van de Amerikaan. Lamkel Zé sprintte naar doel en Miazga trok licht aan de trui van de aanvaller. Boucaut trok meteen rood, al had Zé toch nog wel wat meters af te leggen naar doel. Streng beoordeeld, maar Miazga had beter moeten weten. Verschaeren moest naar de kant voor de jonge Debast die prima zou invallen.

Antwerp eiste nu wel het balbezit op, maar kon daar in eerste instantie weinig mee doen. Anderlecht kreeg iets na het half uur zijn grootste kans van de wedstrijd. Op een corner kreeg Murillo de bal aan de tweede paal, maar de Panamees knalde in het zijnet. In de laatste tien minuten verhoogde Antwerp de druk. Verstraete trapte naar doel, De Laet kopte tegen de lat en Verbruggen moest bij de pinken zijn om een own-goal van Cobbaut te vermijden. Eer wachtte een moeilijke opdracht voor Paars-wit na rust.

De opdracht werd nog veel moeilijker toen Lamkel Zé al snel na rust de score opende. De Kameroener troefde Murillo af en Verbruggen stond slecht opgesteld (achter zijn lijn) toen hij de geplaatste kopbal uit doel probeerde te halen. Anderlecht kon op geen enkele manier voor gevaar te zorgen met een man minder. Antwerp leek zelf tevreden te zijn met de 1-0 tussenstand en nam geen risico's. Verbruggen redde een gekruist schot van Gerkens, iets na het uur.

Op een dikke tien minuten voor tijd zette Kompany alles op alles met het inbrengen van Trebel, Dauda en Bruun Larsen. Debast neutraliseerde met een scherpe tackle een tegenaanval, meteen daarna trapte Nmecha een meter naast. De klok tikte ondertussen verder in het voordeel van de Great Old. Seck verhinderde nog een kopkans voor Mykhailichenko. In de toegevoegde tijd trapte Bruun Larsen een vrije trap over doel, maar verder kwam Anderlecht niet. Debast moest zelfs nog Mbokani van de 2-0 houden.

Na de snelle rode kaart bleek de klus te zwaar voor Paars-wit, al slikte het een zeer te vermijden doelpunt. Met een man minder kon het offensief zelden een vuist maken, al hadden we al de indruk dat het vat bij elke wedstrijd in de play-offs leger en leger werd. Anderlecht moet zich dus tevreden stellen met een ticket voor de 3e voorronde van de Conference League (5 & 12 augustus). Daarna wacht nog een play-off alvorens de poulefase wordt bereikt. Europees voetbal tot nieuwjaar lijkt dus nog ver weg. Al vragen we ons af of dit Anderlecht al klaar is om zoveel matchen op korte tijd te spelen zeker gezien de onzekere situatie van enkele belangrijke spelers.

De Champions play-offs werden dus geen succes voor Anderlecht, maar was het behalen van die play-offs al niet überhaupt dé prestatie van het seizoen?

Score: 1-0
Goal(s): 1-0 Lamkel Zé (48')

Antwerp:Butez, De Laet, Seck, Le Marchand (68' De Pauw), Verstraete, Batubinsika, Buta, Hongla, Gerkens (91' Gelin), Lamkel Zé, Mbokani
RSC Anderlecht:Verbruggen, Murillo, Miazga, Cobbaut (77' Trebel), Mykhailichenko, Sambi Lokonga, Cullen (77' Dauda), Verschaeren (16' Debast), Amuzu (77' Bruun Larsen), Ait El Hadj (60' Ashimeru), Nmecha.

Geel: Kompany (14'), Sambi Lokonga (57'), Verstraete (59'), Lamkel Zé (91'), Seck (92')
Rood: Miazga (12')

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Stadion: Bosuilstadion

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum