"Ik wil er weer staan in minder dan drie maand"

DONDERDAG, 17 NOVEMBER 2011, 17:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het eerst sinds zijn schouderoperatie sprak Lucas Biglia met de pers. Vanuit Argentinië klinkt de middenvelder erg gemotiveerd. "Ik heb momenteel nog veel pijn, maar ik heb wel heel veel zin om er terug in te vliegen."


Biglia werd op 4 november in zijn geboorteland geopereerd en startte daar eergisteren met zijn revalidatie. "Volgens de dokters zal die drie maanden duren, maar zal er alles aan doen om die periode zoveel mogelijk in te korten", zo vertelt Biglia op de officiële website van Anderlecht.

"Mijn terugkeer naar Brussel is voorzien voor de hervatting in januari en ik kijk er enorm naar uit om de trainingen met mijn ploegmaats daarna zo snel mogelijk te kunnen hervatten."

"Klaar zijn voor belangrijke matchen"

Biglia sukkelt al sinds april met zijn schouder. Een operatie werd steeds uitgesteld en twee weken geleden bleek het ideale moment te zijn. "De moeilijkste matchen lagen begin november achter ons. We haalden 9 op 9 in de Europa League."

"Door me nu te laten opereren, hoop ik klaar te zijn voor de belangrijke wedstrijden die later dit seizoen nog op het programma staan. Zowel de partijen in de Europa League als in de Jupiler Pro League", aldus de Anderlecht-aanvoerder.

Vanuit Argentinië blijft Biglia zijn maats volgen en hij heeft het volste vertrouwen in zijn vervanger Marecek. "Ik volg de wedstrijden via internet en via livescore. Lukas zal meer en meer ervaring opdoen naarmate de wedstrijden elkaar opvolgen. Het niveau zal hem helpen vooruitgang te boeken."

RSCA.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.