RSCA - La Louvière dient niet herspeeld te worden

ZATERDAG, 4 DECEMBER 2004, 13:09 - Fredoo
Anderlecht-Online No Image Found

Pech voor La Louvière: de partij van de ontplofte bal moet niet herspeeld worden heeft de Scheidsrechtercommissie (CSC) zaterdag beslist.
Op zes november verloor La Louvière met 2-1 in Anderlecht.

Maar de bezoekers dienden klacht in omdat bij de gelijkmaker van Walter Baseggio de bal naar het doel ontplofte. La Louvière wilde de competitiematch graag herspelen.
Maar in een tweede zitting oordeelde de CSC dat die vraag "ontvankelijk was, maar niet gegrond". De uitslag blijft 2-1. La Louvière besliste om sowieso in beroep te gaan tegen de beslissing.

Volgens La Louvière heeft arbiter Serge Gumienny in de match tegen Anderlecht een fout begaan. Hij had de goal van Walter Baseggio moeten annuleren.
De bal was immers ontploft voordat hij over de doellijn ging. Dat toonden de televisiebeelden duidelijk aan. Maar volgens de Scheidsrechtercommissie gelden beelden enkel in een disciplinaire zaak. En dat was nu niet het geval.
Bovendien haalde een Henegouwse speler de bal uit het doel en trapte die uit het veld. Daardoor kon de spelleider niet vaststellen wanneer het beruchte leer naar de vaantjes was.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.