Acht spelers zijn overbodig bij Anderlecht

DONDERDAG, 24 NOVEMBER 2011, 20:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

La Dernière Heure pakt vandaag uit met een lijst van acht spelers die bij Anderlecht overbodig zijn. Allemaal mogen ze Anderlecht verlaten. De enige voor wie paars-wit nog een transfersom hoopt te vangen, is Tom De Sutter.


Tom De Sutter
Zelfs nu Mbokani geblesseerd is, raakt De Sutter niet van de bank. Verschillende blessures zorgden ervoor dat hij ritme mist en ook bij de fans lijkt hij zijn krediet verspeeld te hebben. Als hij niet meer speelkansen krijgt, wil de Bruggeling vertrekken. Enig probleem: Anderlecht betaalde drie jaar geleden drie miljoen euro voor hem en wil een deel van dit bedrag recupereren.

Sacha Iakovenko
Na een uitleenbeurt van twee jaar keerde de Oekraïner deze zomer terug naar Anderlecht, maar verder dan de bank raakt hij niet. Tegen Rupel Boom kreeg hij een kans, maar greep deze niet. Omdat hij droomt van het EK in zijn land, wil hij in januari vertrekken.

Reynaldo
Ook hij kreeg na anderhalf jaar elders gespeeld te hebben een nieuwe kans in het Astridpark. Op de openingsspeeldag stond hij in de basis, maar daarna haalde hij nog amper de kern. Ook hij lijkt niet meer het vertrouwen te genieten van Jacobs.

Diogo
Deze gewezen Braziliaanse belofteninternational wordt voor één seizoen gehuurd van Sao Paulo, maar bleek als linksachter al snel onvoldoende. Vooral zijn positiespel was dramatisch. Enkel tegen Rupel Boom kwam hij al in actie.

Samuel
Begon het seizoen als titularis, maar verloor al snel zijn plaats aan Kouyaté. Bij Anderlecht heeft hij een contract voor één jaar met optie voor nog eens drie, maar de kans lijkt klein dat paars-wit die optie licht.

Thomas Chatelle
Vorig seizoen uitgeleend aan NEC Nijmegen waar hij niet overtuigde. Deze zomer vond hij geen andere club en dus bleef hij bij Anderlecht, waar zijn contract in juni afloopt. Hij traint er, maar daarmee is alles gezegd. Zelfs tegen Rupel Boom of in oefenwedstrijden werd hij niet ingezet.

Davy Schollen
Na vijf jaar trouw gediend te hebben als tweede doelman wordt zijn aflopend contract niet meer verlengd. Anderlecht kiest volgend seizoen voor de jonge Kaminski als tweede keeper.

Michaël Cordier
Ook het contract van derde doelman Cordier wordt in juni niet verlengd. De 17-jarige Davy Roef schuift door van bij de beloften en neemt volgend seizoen Cordiers plaats in.

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.