Anderlecht vindt de openingen na rust

ZONDAG, 8 AUGUSTUS 2021, 20:37 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend met 3-0 gewonnen van Seraing dat voor rust al werd herleid tot tien man. Toch had Paars-wit het lang niet makkelijk. Nadat invaller Kiese Thelin de ban brak, twintig minuten voor tijd, scoorde het nog twee doelpunten.

Anderlecht speelde ietwat te slordig en te traag voor rust, al domineerde het wel. Het probleem was niet het afwerken van kansen, maar er voor zorgen dat er kansen kwamen. Bij momenten was het spel degelijk want er vielen wat goede combinaties te bespeuren. Maar soms leek het erop dat de spelers het zichzelf te moeilijk wilden maken en in laatste instantie lukte het net niet.

Na vier minuten werd al een doelpunt terecht afgekeurd wegens handsbal van Verschaeren. Anderlecht bleef af en toe dreigen met mogelijkheden voor Refaelov, Raman, Verschaeren en Zirkzee, maar geen van hen kreeg een uitgespeelde kans. Seraing kon enkel reageren met een paar zwakke schoten. Het verloor bovendien Boulanger na 38 minuten met twee gele kaarten, zijn laatste kaart na iets te wild doorgaan op Raman. Vrij streng toch van Smet.

Anderlecht moest vanaf dat moment een nog stevigere gordel ontgrendelen. Dat leek te lukken in de toegevoegde tijd toen Zirkzee een bal netjes in doel wist te prikken, maar de VAR merkte op dat Raman net buitenspel stond bij aanvang van de fase.

Na rust was het weer Zirkzee die als eerste dreigde, maar Anderlecht speelde de bal te veel rond alsof het al op een veilige voorsprong stond. Kompany bracht Kiese Thelin en Amuzu voor Zirkzee en Verschaeren. Pas net na het uur kreeg het de eerste echte kans na rust. Kiese Thelin kopte zwak en centraal op doel. Maar tien minuten later werkte de Zweed wel netjes af. Refaelov stuurde Raman weg die keurig voor doel gaf en waar Kiese Thelin op de goede plaats stond.

Anderlecht bleef aandringen, maar moest de concentratie behouden om elk mogelijk gevaar uit te sluiten. Tien minuten voor tijd bracht Gomez Anderlecht op 2-0. De Spanjaard kreeg veel ruimte en haalde uit met een mooi laag schot. Kiese Thelin miste zijn tweede doelpunt van de avond toen hij alleen op weg was naar Dietch. De doelman stak er echter een hand voor. In de slotfase haalde ook Amuzu nog de trekker over op aangeven van Murillo.

Anderlecht heeft verdiend de eerste zege van het seizoen behaald. Toch had Paars-wit het lang niet zo makkelijk en moest het lang wachten op de voorsprong. Anderlecht bleef echter geduldig en sloeg in de laatste twintig minuten nog driemaal toe. Het competitiedebuut van Zirkzee was veelbelovend.