De Sutter: "Degradatievoetbal schrikt me niet af"

DONDERDAG, 1 DECEMBER 2011, 09:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na zijn sterke invalbeurt van zaterdag hoopt Tom De Sutter straks op een basisplaats. De spits wil meer spelen, anders sluit hij een wintertransfer niet uit. "Ik speel al anderhalf jaar tweede viool. Ik moet uit die cirkel."


Na een lange periode vol frustratie in de schaduw, bewees Tom De Sutter zaterdag tegen Zulte Waregem het scoren niet verleerd te zijn. "Zo maak ik er veel op training, hoor. Maar je moet tijd krijgen in matchen: tegen Graz mocht ik even invallen. Dat was het zowat, in ruim drie weken. Nu kreeg ik twintig minuten, dan kan je een beetje in de match komen. Twintig minuten: dat was de laatste weken al veel voor mij."

Enkele weken geleden raakte bekend dat De Sutter en Jacobs amper met elkaar praten. 'Je moet een speler die veel op de bank zit niet uitleggen dat je hem nodig hebt, want dat gelooft hij toch niet', zo zei Jacobs zaterdag nog. De Sutter kan hem daarin best volgen. "Ik denk dat hij daarin volledig gelijk heeft. Ik heb wel twee keer zo'n moment gehad dat ik bij mezelf zei: 'Ik denk niet dat ik hier nog veel toekomst heb'. De eerste keer dat Mbokani er niet was en Suarez in de spits werd gezet, bijvoorbeeld. Dan begin je je af te vragen of je moet blijven."

Transfer

Het is dan ook niet onlogisch dat De Sutter denkt aan een transfer, al wil hij hier nu nog niet mee bezig zijn. "Het seizoen draait volop en ik maak deel uit van een groep die voor vanalles gaat. Daarom: tot Nieuwjaar wil ik er met volle goesting alles aan doen om bij Anderlecht te presteren. Maar ik had mezelf tot Nieuwjaar gegeven om in de ploeg te staan. Met de speelminuten die ik nu heb, kan ik gewoon niet tevreden zijn."

De spits werd al gelinkt aan verschillende clubs. Zo verkondigde Jef Delen dat De Sutter 'fantastisch welkom' zou zijn bij Westerlo. Ziet hij een uitleenbeurt aan een degradatiekandidaat zitten? "Het degradatievoetbal op zich schrikt me niet af, want dat heb ik nog gekend in mijn eerste jaar bij Cercle. Ik heb wel een probleem met het uitlenen, want dan hang je nog vast aan een club. Daar ben ik niet zo'n fan van."

Een definitieve transfer naar Westerlo spreekt De Sutter meer aan. "Als je daarmee je voetbalplezier kan terugvinden en je weer in de kijker kan spelen, waarom zou dat dan geen goede zaak zijn? Ik heb dat nog gedaan, door van Club Brugge terug te zakken naar derde klasse."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.