Standard-sensatie weggestuurd bij Anderlecht

VRIJDAG, 23 DECEMBER 2011, 08:24 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Michy Batshuayi is de sensatie van de jonste weken. De spits scoorde bij Standard zowel Europees als in de beker en blinkt ook uit in de competitie. De Congolees voetbalde ook nog voor Anderlecht, maar daar stuurde men hem weg.


Michy Batshuayi werd in België geboren als de zoon van twee Congolese immigranten. De nu 18-jarige spits voetbalde indertijd ook één seizoen bij de U14 van Anderlecht, maar daar kon met niet om met zijn weerspannig karakter.

Seth Nkandu was destijds de trainer van Batshuayi bij Anderlecht. "Michy had het in die periode moeilijk. Zijn vader was weinig thuis en in een metropool als Brussel is het soms moeilijk voor een jongen om je te concentreren op bepaalde zaken. Met zulke jongens moet je zacht zijn als het kan, maar hard als het moet. Anderlecht heeft echter niet genoeg geduld gehad met hem. Michy hield van lachen en gek doen, maar daar konden ze niet goed mee om."

"Na een wedstrijd tegen Lierse maakten de jeugdspelers van Anderlecht amok. Michy liet zich daarbij niet onbetuigd. De coach rapporteerde het incident. Michy kwam er bekaaid uit. Dat is het breekpunt geweest", aldus Nkandu.

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuwsanderlecht-online forum