Van Crombrugge redt punt in gekke slotfase

ZONDAG, 31 OKTOBER 2021, 20:48 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht is niet verder geraakt dan 2-2 tegen OHL. Na een kwartier stond Leuven al 0-2 na zeer slap verdedigen van Paars-wit. De thuisploeg sleepte zich naar een gelijkspel via twee doelpunten van Zirkzee, waarvan de 2-2 in minuut 93. In minuut 97 kreeg OHL nog een strafschop, maar Van Crombrugge redde het punt voor zijn team. Anderlecht eindigde de match met negen na rode kaarten voor Murillo en Ashimeru.

Anderlecht had het moeilijk in het eerste half uur tegen OHL. Na een kwartier stond er al een droge 0-2 tussenstand op het bord. Eerst kon Van Crombrugge nog een poging van de Jordaanse kwelduivel Al-Tamari goed stoppen, maar daarna kregen dezelfde Al-Tamari en spits Kaba veel te veel ruimte. Kaba kopte op de voorzet de 0-1 knap binnen. Nog voor Anderlecht kon reageren, werd Maertens tussen de linies aangespeeld. Ook hij kreeg alle tijd en ruimte en verdubbelde de score met een botsende plaatsbal. Al-Tamari bleef nog plaagstoten uitdelen, maar Leuven was niet echt meer gevaarlijk.

Bij Anderlecht was Verschaeren de gevaarlijkste man met twee schoten op doel. Maar tot iets na het half uur werd er te lang gecombineerd zonder concreet gevaar. Vanaf minuut 35 moest OHL wat achteruit en twee gevaarlijke ballen werden net ontzet. Een mooie combinatie tussen Ait El Hadj, Gomez en Zirkzee resulteerde in de 1-2. Verschaeren schoot nog te centraal in de draai waardoor de thuisploeg met een achterstand ging rusten.

Anderlecht bleef ook na rust OHL onder druk zetten, maar concreet gevaar creëren lukte niet meteen. In minuut 58 werd een doelpunt van Hoedt afgekeurd na ingrijpen van de VAR voor een lichte duwfout. De VAR bleef voor animo zorgen. Murillo werd in minuut 70 met rood naar de kant gestuurd na een domme reactie tegen Dewaest. De Panamees blijft dit seizoen een probleemgeval. Met een man minder liet Anderlecht meer ruimte en een kwartier voor tijd hield Van Crombrugge met twee reddingen Anderlecht in leven.

Kompany bracht drie nieuwe krachten een kwartier voor tijd, maar pas een minuut voor tijd kon het nog eens echt dreigen. Romo redde de gelijkmaker met een knappe reflex toen Cullen gevaarlijk naar doel kopte. Maar de Venezolaan ging in de toegevoegde tijd onder een voorzet van Amuzu waardoor Zirkzee toch nog de gelijkmaker maakte. OHL leek echter plots gereanimeerd. Het trok weer in de aanval en Ashimeru redde met de hand een bal op de lijn wat uiteraard opnieuw resulteerde in een rode kaart. Sory Kaba kon op de valreep OHL dus nog de zege bezorgen vanop de stip, maar Van Crombrugge redde!

Zo haalde Anderlecht toch nog een punt tegen OHL wat thuis uiteraard onvoldoende is. Het verdedigde niet bij de Leuvense doelpunten en sleepte zich moeizaam maar verdiend naar een gelijkspel met een man minder dankzij twee goals van Zirkzee en de ultieme redding van Van Crombrugge. Anderlecht heeft het ook dit seizoen ontzettend moeilijk om een wedstrijd winnend af te sluiten. Het heeft in elke wedstrijd minstens één zeer zwakke periode waarin vaak te veel doelpunten worden geslikt. Het zal bovendien vermoedelijk volgende week Murillo en Ashimeru moeten missen tegen Antwerp. In het geval van Murillo kan dit best oplopen tot enkele weken schorsing.