Poll: Steunt u, als fan, Vincent Kompany als trainer?

MAANDAG, 22 NOVEMBER 2021, 10:28 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Uit onze vorige webpoll bleek dat 65% van onze bezoekers de competitiestart van Anderlecht als mislukt beschouwt. De laatste wedstrijden loopt het ook niet echt beter: paars-wit is kampioen van de gelijke spelen en ziet de kloof met de top vier zo oplopen. Het leidde gisteren tot een striemend fluitconcert en onder de fans woedt de discussie over de positie van de trainer volop.

We kunnen veel schrijven over Vincent Kompany: aimabel als persoon, icoon van het Belgische voetbal en Neerpede en iemand met een groot hart voor Anderlecht. Daarover zal niemand discussiëren. Maar zijn eerste jaren als trainer zijn op z'n minst turbulent te noemen. De club waarvan hij trainer is, zit nog steeds in financiële problemen, maar desondanks zijn er ambities om de top vier te halen. Na 15 speeldagen is de kloof echter gegroeid tot 4 punten en staat RSCA zesde. Veel verzachtende omstandigheden dus en nog geen dramatische situatie. Maar een cruciale match tegen Charleroi dient zich aan volgend weekend en bij verlies wordt de kloof wel heel groot. Ook een gelijkspel zou niet echt goed uitpakken, aangezien er veel ploegen in de nek van paars-wit hijgen. 

De coach lijkt binnen de club op veel steun te kunnen rekenen. "We zien hoe professioneel Vincent het aanpakt", klonk het recent nog. Ook voor de match van gisteren bevestigden Peter Verbeke en Michael Verschueren hun vertrouwen in de coach. Een aantal spelers begonnen afgelopen week dan weer wel te morren: sommigen wouden een ander spelsysteem, een aantal anderen wouden meer speelkansen. Benito Raman was één van hen; hij kreeg een basisplaats, maar smeet gisteren zijn eigen ruiten in door dom rood te pakken. Toch sprak onder andere Wesley Hoedt gisteren na de partij ook nog zijn steun uit voor de coach.

Maar onder de fans ontstaat er als maar meer tweedracht. Sommigen staan volledig achter Vince en zijn werkwijze; anderen vinden dat hij onvoldoende uit de groep haalt. En wat met de jeugdwerking die zo hoog in het vaandel wordt gedragen? We zien als maar minder Neerpede-boys op het veld. We stellen daarom de vraag die niemand écht durft stellen: Staat u, als fan, achter Vincent Kompany in zijn positie als trainer?



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.