"Geen strafschopfout op Verschaeren"

MAANDAG, 29 NOVEMBER 2021, 17:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het Professional Refereeing Department is van oordeel dat de strafschop die Anderlecht zaterdag kreeg op Charleroi onterecht was. "Het lichte contact (linkerarm in de rug van de aanvaller) met de Charleroi-verdediger niet voldoende is voor een strafschop", zo klinkt het in de wekelijkse analyse.

Scheidsrechter Erik Lambrechts floot een strafschop, maar de VAR riep hem op om de beelden te bekijken. Dat laatste had de VAR niet hoven te doen, aldus het Professional Refereeing Department nog. "Een on field review was niet nodig omdat de scheidsrechter geen 'clear and obvious error' (licht contact) maakt."

Ook na het zien van de beelden bleef Lambrechts bij zijn beslissing. Sergio Gomez trapte de strafschop tegen de netten en zette zo de 1-3-eindstand op het bord.

Goal Charleroi terecht afgekeurd

In de toegevoegde tijd werd de 2-3 van Charleroi nog afgekeurd voor een duwfout van Andreou. Dat was wel correct, aldus het Professional Refereeing Department. "De VAR vraagt een on field review en de scheidsrechter besluit het doelpunt af te keuren na het bekijken van de beelden. Het Professional Refereeing Department staat volledig achter de VAR-tussenkomst en de eindbeslissing van de scheidsrechter."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.