Nipte, maar verdiende zege tegen Zulte

ZONDAG, 5 DECEMBER 2021, 18:08 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 3-2 gewonnen tegen Zulte Waregem. Dat de wedstrijd tot in het slot spannend bleef, had de thuisploeg enkel aan zichzelf te danken. Voor rust kreeg Zulte een vroeg sinterklaasgeschenk en nadat Anderlecht 3-1 leidde, onder andere dankzij twee mooie goals van Refaelov, kon Vossen nog milderen. Anderlecht sleepte zich naar het einde, maar won verdiend.

Na een mooi eerbetoon aan de overleden zanger Lange Jojo begon Anderlecht voor een keer goed aan een wedstrijd. Gomez knalde vanop afstand, maar Bossut kon afweren. Na een lange en nogal verwarrende interventie van de VAR stokte het spel van de thuisploeg. Verschaerens doelpunt na een mooie combinatie werd nog terecht afgekeurd vanwege eerder buitenspel.

Magallan is door zijn periode in Nederland zeker vertrouwd met Sinterklaas en besloot dan maar om een vroeg geschenk uit te delen na 25 minuten. De Argentijn miste zijn interceptie volledig waardoor Kutesa op doel kon gaan. Van Crombrugge redde nog, maar Gano had zijn schoen gezet en tikte de 0-1 binnen. Anderlecht reageerde echter meteen met een versnelling. Zirkzee tikte de gelijkmaker binnen nadat Bossut een schot van Gomez had afgeweerd.

Zulte was niet gevaarlijk, maar ook Anderlecht kon slechts bij momenten dreigen. Zirkzee knalde net naast na een mooi combinatie met Verschaeren. Dan was er ook nog Murillo die wild op doel besloot in plaats van af te leggen. In de toegevoegde tijd raakte Kouamé nog de paal met een knappe deviatie en kopte Refaelov net naast. Anderlecht had zeker op voorsprong kunnen staan voor rust.

Na rust duurde het toch 7 minuten alvorens Verschaeren Bussut weer aan het werk kon zetten. De thuisploeg slaagde er niet in om de bezoekers echt onder druk te zetten, maar klom toch op voorsprong via Refealov. Kouamé zette zich door en via Murillo belandde de bal toevallig bij de Gouden Schoen die uithaalde met een gecontroleerd vluchtschot. Anderlecht leek de wedstrijd onder controle te hebben en drong niet aan voor de 3-1. Toch was het weer Refealov die op aangeven van Zirkzee de voorsprong verdubbelde met een knappe plaatsbal hoog in doel.

Anderlecht liet opnieuw een beetje begaan (al kreeg Murillo wel een goede kans met het hoofd) en betaalde dat deze maal cash. De ingevallen Vossen kopte de eerste gevaarlijke voorzet van Zulte meteen in doel. Anderlecht kroop achteruit en en kon geen bal meer in de ploeg houden waardoor Zulte plots druk kon zetten. Dom balverlies van Cullen resulteerde nog in een counter, maar Van Crombrugge verhinderde de gelijkmaker.

Anderlecht boekte een nipte, maar verdiende zege tegen een zwak Zulte dat pas in de slotfase kwam opzetten nadat het te makkelijk weer in de wedstrijd was gekomen nadat het ook al voor rust een sinterklaasgeschenk had gekregen. Paars-wit toonde wel af en toe mooie aanvallende combinaties. Kouamé kwam ook beter voor de dag en Refaelov toonde zich na rust zeer efficiënt. Volgende week wacht de lastige verplaatsing naar Seraing.

Score: 3-2
Goal(s): 0-1 Gano 25', 1-1 Zirkzee 27', 2-1 Refaelov 60', 3-1 Refaelov 72', 3-2 Vossen 80'

Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Magallan, Hoedt, Gomez, Cullen, Olsson (Kana 88'), Refaelov (Harwood-Bellis 88'), Verschaeren, Zirkzee (Ashimeru 73'), Kouamé
Zulte Waregem:Bossut, Boya, De Bock, Humphreys (Ciranni 85'), Pletinckx, Kutesa, Fadera (Vossen 73'), Seck, Dompe, Doumbia (Vigen 73'), Gano

Geel: Doumbia 11', Murillo 16', Kouamé 41', Boya 55'