Wie naast Hoedt: Delcroix, Debast of ... Sadiki?

ZONDAG, 9 JANUARI 2022, 20:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Na twee vlotte overwinningen vanmiddag lijkt Anderlecht klaar voor de herneming van de competitie. Niemand blesseerde zich en zo kan Vincent Kompany rustig toewerken naar de classico tegen Standard. Tien namen voor die partij kunnen we normaal al invullen. Enkel de partner van Wesley Hoedt centraal achterin blijft een vraagteken.

Lisandro Magallan testte woendag positief na zijn vakantie. Hij is momenteel bezig aan zijn tien dagen isolatie. Komende vrijdag loopt die normaal af. De kans dat hij honderd procent fit is om zondag te spelen, is een groot vraagteken.

Taylor Harwood-Bellis is zijn logische vervanger, maar de Engelsman staat op het punt om Anderlecht te verlaten voor Stoke. Vandaag kwam hij alvast niet in actie.

Wie vanmiddag wel speelde, was Hannes Delcroix. Hij maakte zijn eerste minuten sinds hij zich in augustus blesseerde aan de knie. Het jeugdproduct speelde één helft en dat ging prima. Maar Anderlecht en Kompany kennende, zal men niks willen overhaasten. Zeker niet met de blessuregevoelige Delcroix.

Dan is Zeno Debast een logischere optie. De 18-jarige Debast is aan een sterk seizoen bezig bij de U21. Vorig seizoen mocht hij al twee keer invallen en hij ontgoochelde niet. 

Maar wie weet krijgen we wel een surprise van de chef. Kompany koppelde Hoedt vanmiddag aan Noah Sadiki (foto) en die deed het prima. Sadiki is een centrale middenvelder van 17 jaar die nog geen contract tekende. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.