"Hugo Broos moet minder met de pers praten"

ZATERDAG, 11 DECEMBER 2004, 10:56 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht-topman Vanden Stock vindt dat Hugo Broos "minder beschikbaar" moet zijn en dat Walter Baseggio altijd moet spelen. Hij zei dat net voor de topper Anderlecht-Club Brugge kan losbarsten.

"Er mag geen twijfel zijn: de trainer doet zijn best. In een moeilijke periode moet je 100% achter je coach staan."

Maar! "Ik vind dat Broos er te veel is voor de media. Elke dag een persconferentie, dat moet Broos niet doen, want hij is geen optimist. Als het niet goed gaat, denkt de pers dat de trainer het niet meer weet. Broos wil te goed zijn."

De ploeg dan. Roger Vanden Stock breekt een lans voor zijn zoon Pär Zetterberg. "Pär is een van de besten in België. Hij haalt nog altijd een zeer hoog niveau."

"Maar ik vind dat Walter Baseggio altijd moet spelen. Ik blijf in hem geloven. Loopt hij niet genoeg? Ik denk dat hij niet meer weet wat hij moet doen en dat hij bang is. Je moet jaren zoeken naar een type-Baseggio."

Net zoals Marc Degryse wil Vanden Stock de eerste klasse hervormen. "Er is geen andere weg dan 14 clubs en play-offs. De KBVB is nog altijd georganiseerd zoals in 1940-45. Het gaat te amateuristisch."anderlecht-online forum