"Real Madrid noemt men ook een counterploeg"

MAANDAG, 23 JANUARI 2012, 08:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht had zaterdag een gevleide strafschop nodig om te gaan winnen in Kortrijk. Na de wedstrijd kreeg Ariël Jacobs het verwijt dat hij Anderlecht als een counterploeg liet spelen. "Dat men maar zegt... Je m'en fous."


Zowel in de tweede helft tegen Kortrijk als vorige week tegen Club Brugge liet Anderlecht zich ver terugzakken om dan uit te breken via zijn snelle spitsen. Countervoetbal, zo noemden sommige journalisten het zaterdag. Jacobs was hier niet mee opgezet. "Voetbal is een volkssport, dus Jan met de pet heeft recht op zijn mening", reageerde hij geprikkeld. "Ik ben maar een trainer, dus wat ken ik ervan?"

Je hebt wedstrijden zoals tegen OHL (0-0 op de zestiende speeldag, nvdr.) waar "je de hele tijd balbezit hebt en anderhalf uur tegen een muur van vijftien man (sic) moet bonken. Dus probeer je het anders aan boord te leggen", zo verdedigt Jacobs zijn tactiek. "Ik vind het zelfs een compliment dat men ons een counterploeg noemt. Tegenwoordig noemt men een clubje als Real Madrid ook een counterploeg."

"Mentaal voordeel voor play-offs"

Countervoetbal of niet, Anderlecht haalt toch maar mooi zes op zes tegen de nummers twee en vier in de stand en loopt na de eerste matchen van 2012 uit in de stand. Jacobs vindt dit mooi meegenomen, maar meer ook niet. "In deze fase van de competitie moet je hard werken om een klein kloofje te slaan dat in de play-offs in één wedstrijd weg kan zijn."

"Ik kijk niet naar de concurrenten en heb mijn spelers gevraagd dat ook niet te doen. Aan onze zeges tegen Kortrijk en Club Brugge houden we hoogstens een mentaal voordeel over voor de play-offs. Overigens zie ik Kortrijk nog altijd in Play-off1 terechtkomen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.