Van Crombrugge: "We geloven in een prijs"

ZATERDAG, 22 JANUARI 2022, 06:45 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hendrik Van Crombrugge is net als Vincent Kompany ervan overtuigd dat stabiliteit het sleutelwoord is. Stabiliteit is de sleutel tot alle succes. Want de kapitein gelooft dat deze groep een prijs kan pakken. 

Tegen Standard werd vooral gekeken naar het foutje van Sergio Gomez, maar ook de doelman ging niet helemaal vrijuit. "Het is weer iets waar we als groep lessen uit trekken. Ik heb geen spijt dat ik in die fase ben uitgekomen. De ontgoocheling was groot achteraf natuurlijk, bij iedereen, maar we hebben het onszelf een beetje aangedaan. We hadden die wedstrijd al veel sneller kunnen beslissen", is Van Crombrugge eerlijk.

"Het is frustrerend want het is niet de eerste keer dit seizoen. Maar we hebben alles nog steeds in eigen handen, we moeten dat nu ook uitspelen en stoppen met onszelf in de voet te schieten. We hebben een heel complete, uitgebalanceerde kern, we moeten ons zeker niet verstoppen. We geloven in een prijs. Stabiliteit is de sleutel tot alle succes.

Rugoperatie

Van Crombrugge zat bijna het volledige vorige seizoen aan de kant door een rugoperatie. "Iedereen heeft de impact van die rugblessure wat onderschat. Alles heeft wat meer tijd gevraagd. Maar de laatste weken gaat het alleen maar beter. Ik ben geen doelman die eruit springt maar heb ook geen grote gebreken. Sinds ik voor Anderlecht speel voel ik wel dat ik tactisch sterker ben. Ik blijf alle dagen werken aan mijn rol op het veld."

Buitenland

Die rugoperatie gooide ook roet in het eten bij de Rode Duivels en een eventuele transfer naar het buitenland. "Zonder de coronacrisis en mijn operatie was de kans inderdaad groot dat ik niet meer bij Anderlecht zou spelen. Maar dat zijn geen zaken die door mijn hoofd spoken, ook niet het WK in Qatar. Ik speel voor RSC Anderlecht en wil daar het maximum uithalen. Mijn gezin en zeker mijn kinderen staan op de eerste plaats nu, zeker bij een eventuele transfer. Hun geluk staat centraal en dat zal ook zou zijn op een eventuele nieuwe locatie. Familie is mijn prioriteit."

Bron: HLN (Sven Van Londersele)anderlecht-online forum