Delcroix steekt geblesseerde Club YLA-verdedigster hart onder de riem

ZATERDAG, 22 JANUARI 2022, 20:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES Anderlecht en Hannes Delcroix hebben samen een brief van steun gestuurd naar Febe Vanhaecke, verdediger bij de damesploeg van Club Brugge. Vanhaecke scheurde vorige week in de wedstrijd tegen Anderlecht de voorste kruisband van haar linkerknie. 

Vanhaecke deelde een foto van de brief op haar Instagram-pagina. Ze bedankt Anderlecht en Delcroix. Bij een ander Instagram-bericht waarin Vanhaecke de ernst van haar blessure bekend maakt, reageerden onder meer Anderlecht-speelsters Tessa Wullaert en Mariam Toloba met bemoedigende woorden.

Hieronder de integrale tekst van de brief die Anderlecht stuurde.

Onze voltallige club wenst zijn medeleven te betuigen met Febe na haar onfortuinlijke blessure in de wedstrijd tegen de RSCA Woman van zaterdag. Het was een akelig moment en we vernamen via de sociale mediakanalen van Febe dat de blessure er best ernstig uitziet. 

Een sterkhouder in de defensie verliezen is altijd een aderlating voor de club. Maar zeker voor de speler of speelster in kwestie is het allesbehalve een eenvoudige opgave om met het nodige geduld de revalidatie te doorstaan. Daar kan ook onze verdediger Hannes Delcroix over meespreken. Daarom een boodschap van steun van Hannes, van het ene jeugdproduct naar het andere.

Dag Febe,

eerst en vooral hoop ik dat de blessure en de revalidatie voor jou zullen meevallen. Zelf heb ik ook tot twee keer toe het voorbije jaar lange tijd aan de kant gestaan door een knieblessure. Ik weet dat de weken die komen niet altijd eenvoudig zullen zijn, maar het is belangrijk om het hoofd niet te laten hangen. Omring je goed met familie en vrienden, met de medische staf op de club en houd altijd dat ultieme doel voor ogen. Zo zal je binnenkort ongetwijfeld jouw vertrouwde positie kunnen innemen. Trouwens, wij verdedigers kunnen al eens tegen een stootje. Alles komt goed.

Hannes Delcroix


Warme groeten en een spoedig herstel gewenst van heel de club.

 

anderlecht-online forum