Trebel sidekick van Bayat

MAANDAG, 24 JANUARI 2022, 08:22 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Adrien Trebel en Mogi Bayat hebben een hele goede vriendschapsrelatie, de Fransman heeft de makelaar ook nooit laten vallen. Nu blijkt dat die vriendschap wel heel diep zit en Trebel zou meegeholpen hebben aan een transfer in ruil voor 15 procent commissie, daarvoor loog hij zelfs tegen RSC Anderlecht.

Bayat zou Trebel gevraagd hebben om te helpen bij een transfer van een speler van Nantes, Trebel stemt in en vraagt 15% commissie, dat meldt Het Nieuwsblad deze morgen. Probleem is wel dat Trebel eigenlijk moet trainen op het moment van de wedstrijd van Nantes, hij liegt tegen RSC Anderlecht dat hij met zijn zwangere vrouw bij de gynaecoloog moet en trekt met Bayat richting Frankrijk en gaat de wedstrijd van Nantes bekijken.

Na de wedstrijd heeft Trebel een gesprek met het transfer-target Valentin Rongier, op dat moment kapitein bij Nantes. Na het gesprek denkt Trebel dat de transfer in kannen en kruiken is en belt naar Bayat dat hij de papieren voor de 15% commissie mag in orde maken. Het zou uiteindelijk nog een jaar duren eer Rongier de overstap maakt naar Marseille voor 15 miljoen euro. Het is ook niet duidelijk of Trebel de commissie effectief heeft opgestreken.

Strafrechterlijk kan Trebel niets aangewreven worden maar het zet wel veel grote vraagtekens bij de relatie tussen de speler en makelaar. En het is ook meer en meer duidelijk waarom de Fransman bij RSC Anderlecht naar de B-kern verdween. 

Bron: HNB (Nico Tanghe)anderlecht-online forum