Reacties na Anderlecht-Brugge

ZONDAG, 12 DECEMBER 2004, 00:04 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

In een zinderend Vanden Stock Stadion speelde Anderlecht, in de tweede helft, Club Brugge volledig van de mat. Zo won paars-wit verdiend met 2-1. We gingen op zoek naar reacties in beide kampen...


Franky Vercauteren: "We konden lang geen beroep doen op de anderen, nu wel. En we toonden dat we potentieel hebben om te winnen. Heel België is gediend met deze uitslag. Hopelijk kunnen we nog lang wedijveren."

Hannu Tihinen: "Dit is zonder twijfel verdiend. We waren echt zo goed vandaag. Het verschil met de vorige partijen? De vechtlust! Bovendien speelde iedereen bij ons op een heel hoog niveau. Deze overwinning lucht op. We hebben nooit de armen laten zakken en de achterstand toch wel weggewerkt."

Nenad Jestrovic: "De zege is zeer belangrijk: nu spelen we nog mee in de competitie. Ik had vooraf schrik dat ik het fysiek niet zou halen omdat ik al met de reserven meespeelde. Maar ik heb het gehaald en scoorde."

Yves Vanderhaeghe: "Anderlecht had dit nodig. We zijn er blijven voor vechten. Vandaag was er enthousiamse. Voor het eerst toonden we beleving. Zelfs op de bank stond ik al te springen. We komen nog pijnlijk op achterstand, maar tijdens de rust hebben we elkaar opgepept. Die goal? Tja, ik krul de bal wel heel mooi binnen. Zo'n doelpunt maken doet enorm deugd. Nu moeten we het jaar in schoonheid afsluiten met drie punten op Bergen."

Timmy Simons (Club): "Ik ben redelijk ontgoocheld. Maar goed, we moeten toch eerlijk blijven: Anderlecht verdient deze overwinning op basis van hun 2e helft. We hebben een aantal keren te snel balverlies geleden en dat heeft ons de das omgedaan. De voorsprong? Dat is niet altijd voordelig. Anderlecht is blijven gaan voor die goal. En daarom hebben heeft het de zege wel verdiend."

Trond Sollied (trainer Club Brugge): "We waren niet echt zwak, maar in de 2e helft heeft Anderlecht de slag op het middenveld verdiend gewonnen. Toen ze op 1-1 scoorden, kwamen we in de problemen. Over de verdediging kan ik tevreden zijn, maar het middenveld en de aanval was veel te slordig. We verloren er te veel duels en waren niet balvast genoeg. Nu moeten we ons herpakken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.