Anderlecht leidt eerste puntenverlies in 2012

MAANDAG, 30 JANUARI 2012, 08:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft nogmaals bewezen meer moeite te hebben met zogenaamd kleinere ploegen dat met play-off-kandidaten. Het speelde zaterdag 0-0 gelijk tegen Beerschot en leed zo zijn eerste puntenverlies in 2012.


Leider Anderlecht begon nochtans niet slecht aan de wedstrijd. Gillet liet al vroeg in de match de openingstreffer liggen en Suarez schudde enkele mooie acties uit zijn schoenen. Jovanovic zag een schot via de vingers van Pacovski op de paal stranden. Aan de overkant was MacDonald dicht bij een treffer, hij stuitte op de paal. Kansen genoeg dus in een aangename eerste helft, maar gescoord werd er niet.

Na de pauze toonde thuisploeg Beerschot zich veel gretiger dan Anderlecht en de leider zag bij momenten stevig af. MacDonald was opnieuw dicht bij een doelpunt, maar nu was het Proto die met een sublieme voetreflex de treffer verhinderde. De Ratten wrongen ook nog een resem andere kansen de nek op. Aan de overkant zorgde Gillet nog voor het grootste gevaar, maar zijn kopbal belandde pal op Pacovski.

Na de galavertoningen tegen Club Brugge en AA Gent nam Anderlecht op Beerschot precies een snipperdag. Volgende week ontvangt het kampioen RC Genk. Benieuwd of paars-wit dan terug op topniveau acteert.

Score: 0-0
Goal(s): Geen

Beerschot:Pacovski, Mikulic, Malul, Van der Heyden, Wuytens, Öztürk, De Decker, Losada, Nyoni, MacDonald, Dayan
Anderlecht:Proto, Wasilewski, Juhasz, Kouyaté, Safari, Biglia, Kljestan (75' Canesin), Gillet, Suarez, Jovanovic, Mbokani

Geel: 37' Öztürk , 41' Mbokani
Rood: Geen

Scheidsrechter: Tim Pots
Stadion: Olympisch Stadionanderlecht-online forum