Beloften lijden tegen Charleroi eerste nederlaag van het seizoen

MAANDAG, 7 FEBRUARI 2022, 15:00 - WauteRSCA

De beloften van Anderlecht hebben maandagavond een eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op het veld van Charleroi werd het 1-0.

De paars-witte beloften zakten met 34 op 36 af naar Charleroi, maar keken na zeven minuten al tegen een achterstand aan. De Moerloose zette een vrije trap om. Het was de eerste tegentreffer in de competitie sinds 22 november.

Maar dus wel een dure: Anderlecht was de betere ploeg en Charleroi beperkte zich tot potig verdedigen, maar gescoord werd er niet meer.

Herbeleef de wedstrijd hieronder.

92' Einde: De paars-witte beloften verliezen voor het eerst dit seizoen.

88' Daar is dé kans voor Anderlecht. Een poging van Michez wordt van de lijn gekeerd. Michez krijgt nadien een kramp tot achter zijn oren en moet naar de kant.

83' De tijd tikt genadeloos weg. Kan Anderlecht een eerste nederlaag van het seizoen nog afwenden?

76' Bouchouari loopt een zoveelste keer voorbij alles en iedereen op de linkerflank, maar wordt opnieuw foutief tegen de grond gewerkt. Kort nadien mag hij naar de kant voor Lokesa.

70' Leoni knokt zich voorbij een tegenstander en treft de lat. Charleroi moet steeds verder achteruit, maar de tijd tikt wel weg in het voordeel van de Zebra's.

64' Masscho en De Wilde zijn in de ploeg gekomen voor Stroeykens en Agyei.

60' Na een knappe aanval kan Michez Stassin net niet bereiken voor doel. Dertig seconden later krult diezelfde Stassin net naast. Anderlecht komt meer en meer opzetten.

58'  De thuisploeg begint stilaan op alles te stampen wat beweegt. Anderlecht heeft nog ruim een half uur.

54' Anderlecht krijgt een vrije trap op een leuke plek, maar Arnstad trapt in de muur.

48' Anderlecht monopoliseert het balbezit in de beginfase van de tweede helft.

46' De tweede helft is begonnen.

45' Rust: Halverwege staat er een verrassende voorsprong voor Charleroi op het scorebord. Anderlecht zal na de pauze toch uit een ander vaatje moeten tappen om de drie punten mee te nemen naar Brussel.

42' Charleroi doet er alles aan om het tempo uit de partij te halen. Kana laat zijn onvrede daarover duidelijk merken.

36' Na Agyei claimt nu ook Arnstad een penalty, maar de scheidsrechter fluit voor een schwalbe.

30' Stroeykens biedt Stassin een uitstekende mogelijkheid aan, maar de thuisdoelman is bij de pinken.

23' De eerste helft is halverwege. Anderlecht is al een tijdje baas, maar creëerde nog niet al te veel kansen om de achterstand ongedaan te maken. Het wordt deze keer geen gezondheidswandeling voor de jongens van Veldman.

16' Anderlecht komt meer en meer opzetten. Agyei krult maar net naast.

13' Na een hoekschop belandt de bal voor de voeten van Leoni. De aanvaller trapt, maar meer dan een hoekschop levert dat niet op.

7' Goal: 1-0: Charleroi klimt op voorsprong met een heerlijke vrije trap. Anderlecht is op achtervolgen aangewezen. Het is van 22 november geleden dat onze beloften nog een doelpunt incasseerden in de competitie. De laatste vijf wedstrijden hielden ze de nul.

3' Charleroi is goed aan de partij begonnen en dwingt de eerste hoekschop uit de partij af. Die levert evenwel geen gevaar op.

1' De wedstrijd is op gang getrapt.

De paars-witte U21 deelt de leiding met Racing Genk. Beide teams hebben 34 op 36. Charleroi staat op plek negen met 14 op 39.