Anderlecht wint wedstrijd voor rust

ZATERDAG, 12 FEBRUARI 2022, 22:51 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 1-2 gewonnen in Zulte-Waregem dankzij een sterke eerste helft waarin het na een half uur al met 0-2 leidde. Na rust kwam Paars-wit slordig uit de kleedkamer en was het te zelfzeker van de zege. Zulte zorgde regelmatig voor gevaar en kon nog milderen tot 1-2, al miste Anderlecht ook nog enkele kansen.

Anderlecht besefte meteen wat het te doen stond. Het nam het initiatief en kreeg na twee minuten al een enorme kans, maar Kouamè werkte ongelukkig af. Enkele minuten later had Murillo op doel kunnen trappen en had Verschaeren de paal getroffen. Zulte kraakte, maar kon naar adem happen toen Paars-wit het tempo even liet zakken. Maar in minuut 18' klom Anderlecht toch op voorsprong via Kouamé die attent reageerde nadat Bossut een corner onvoldoende kon ontzetten. De VAR moest heel lang kijken om het doelpunt te valideren, zo lang dat Seck en Murillo zelf even op het scherm gingen kijken.

Zulte-Waregem had nog geen deukje in een pak boter getrapt, maar net na de 0-1 schoot Kutesa nipt over doel. Anderlecht wachtte nu op fouten bij de tegenstander en net na het half uur veroverde Ashimeru hoog de bal en bediende hij Refaelov. De Israeliër passeerde gezwind Derijck en trapte droog de 0-2 in doel. Anderlecht behield de controle op een fase na. Na een aarzelende tussenkomst van Van Crombrugge moest de doelman zelf snel reageren om een afgeweken bal van Doumbia uit doel te houden.

Simons wisselde driemaal na de rust maar het was Anderlecht dat als eerste gevaarlijk kon zijn. Het speelde enkele counters echter heel slordig uit. Doumbia kon net op tijd de 0-3 van Zirkzee verijdelen. Een slordigheid van Ashimeru leidde net voor het uur tweemaal gevaar in van Gano. Het Paars-witte niveau zakte en Kompany probeerde het met de snelheid van Amuzu. Hoedt moest  een poging van Gano afblokken na balverlies van Debast.

Een afwachtend en te zelfzeker Anderlecht werd afgestraft in minuut 73 door Gano die een boulevard aan ruimte kreeg om een voorzet van Dompé (die ook enorm veel ruimte kreeg op links) in doel te koppen. Zirkzee kreeg vijf minuten later de 1-3 op een schotel gepresenteerd door Kouamé, maar de Nederlander schoot huizenhoog over. In minuut 81 kreeg Vigen ruimte, maar zijn schot was te zwak. Kompany rook onraad en bracht Olsson, Magallan en Raman. Onder impuls van de onvoorspelbare Dompé bleef Zulte-Waregem echter regelmatig dreigen. Raman had de wedstrijd kunnen beslissen, maar ook hij trof de paal voor Anderlecht. Zo maakte Anderlecht het zichzelf moeilijk tot aan het laatste fluitsignaal.

Anderlecht deed was het moest doen, maar toonde weer twee gezichten. Voor rust zagen we een goed Anderlecht dat meer dan tweemaal had kunnen scoren. Na rust bleef daar niets meer van over. Anderlecht acteerde heel slordig en het voelde zich te zelfzeker. Gelukkig strafte Zulte-Waregem dit slechts eenmaal af.