Stassin bezorgt U21 gouden driepunter tegen Club Brugge

MAANDAG, 28 FEBRUARI 2022, 14:30 - WauteRSCA

De paars-witte U21 heeft maandagavond met het kleinste verschil gewonnen van Club Brugge. Stassin scoorde een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Zes dagen na de nederlaag op het veld van Club Brugge kreeg Anderlecht de kans op eerherstel. In een kansarme en gelijkopgaande partij, volstond één doelpunt.

Een kwartier voor tijd zette Stassin een elfmeter om. Enkele minuten later kopte Club Brugge nog op -de bovenkant van- de lat, maar Anderlecht hield stand.

Geweldig was het allemaal niet, maar de drie punten zijn binnen. Anderlecht zet Club Brugge opnieuw op twaalf punten en geeft niet af in de titelstrijd.

Herbeleef de wedstrijd hieronder.

90' Einde! Anderlecht wint met het kleinste verschil van Club Brugge!

83' Leoni trapt een meter of twee naast de kooi van Shinton.

80' Daar is bijna de gelijkmaker. Club Brugge krijgt tot onvrede van alles en iedereen dat paars-wit is een hoekschop. Die wordt uiteindelijk op de bovenkant van de lat gekopt. Dit had slechter kunnen aflopen.

77'  Goal! 1-0: Stassin trapt Anderlecht van op elf meter op voorsprong!

75' Penalty voor Anderlecht!

71' Agyei haalt uit, maar zijn schot belandt in het zijnet. Eén goaltje lijkt vandaag te volstaan voor drie punten.

59' Arnstad recupereert de bal en lijkt op wel naar een prima kans, maar laat de bal dan glippen. Het geloof in een doelpuntje groeit bij de thuisploeg.

52' Beide teams zijn met iets meer drang naar voren aan de tweede helft begonnen.

46' De tweede helft is op gang gefloten!

45' Rust: we gaan rusten na een kansarme eerste helft. Op naar een betere tweede periode!

37' Nee, nee, nee. We worden niet warm van deze eerste helft. Stassin zet voor, Agyei misrekent zich en ziet de bal over de achterlijn gaan. Mag het iets meer zijn, alsjeblieft?

24' Delcroix miskijkt zich op een hoge bal, waarna de bezoekers een prima kans krijgen. Verbruggen is gelukkig goed bij de les. Club Brugge krijgt wel een corner.

19' Voor wie is het vandaag het meest 'van moeten'? Voor Anderlecht met het oog op de titel of voor Club Brugge met het oog op 1B? Alles zit voorlopig goed vast.

13' We kijken naar een kansarm eerste kwartier.

5' Anderlecht is gretig aan de partij begonnen. Ook El Hadj lijkt vastbesloten om zich vandaag (wel) te tonen.

1' Aftrap: We zijn vertrokken!

Opstellingen
: Bij Anderlecht zijn Verbruggen en Arnstad er opnieuw bij. Delcroix is terug uit blessure en mag ritme opdoen en ook Bouchouari is er opnieuw bij. El Hadj blijft staan, Amuzu is er niet meer bij, Agyei staat opnieuw aan de aftrap. De bezoekers missen in vergelijking met vorige week met Nusa een belangrijke pion.

Vorige week dinsdag kende Anderlecht een offday tegen Club Brugge. In Roeselare werd het 2-0. Paars-wit heeft nog steeds negen punten meer dan blauw-zwart, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft.