Anderlecht zit in vieze papieren na nipte nederlaag

ZONDAG, 20 MAART 2022, 20:34 - TCV

WEDSTRIJDEN Met nog twee speeldagen te gaan, heeft Anderlecht de kwalificatie voor de Champions play offs niet meer in eigen handen na een 1-0 nederlaag in Gent. Anderlecht was vooral na rust de betere ploeg in Gent, maar vergat zoals wel vaker dit seizoen het moment te grijpen. Een counter van Gent, laat in de wedstrijd, bezegelde het lot van Paars-wit.

Het was meteen duidelijk dat dit verre van een generale repetitie zou worden voor de bekerfinale. Zowel Gent als Anderlecht zorgden meteen voor gevaar. Concreet gevaar viel er daarna even niet meer te bespeuren, maar het spel ging wel goed op en af al werd er niet altijd zuiver gespeeld. Anderlecht had het niet makkelijk met de duelkracht van Gent en had het moeilijk om de aanvallende spelers te bereiken en om de bal lang in de ploeg te houden.

Hoewel Gent meer aan de bal was, zorgde Paars-wit toch geleidelijk aan voor meer concreet gevaar. Refaelov en Zirkzee testten Roef vanop afstand. Aan de overkant kon een gevaarlijke bal worden ontzet nadat Hoedt het zichzelf te moeilijk had gemaakt. Van Crombrugge kwam ook nog eens gepast uit. Op het half uur stak Verschaeren bij een uitbraak bijna het hele veld over, maar Kouamé kreeg de bal niet onder controle. De 0-0 tussenstand aan de rust was dus niet onlogisch.

Na de pauze hield Anderlecht Gent goed onder controle. Net voor het uur begon Paars-wit aan een mini-offensief. Net voor het uur zag Verschaeren een gaatje om te schieten, maar Roef pareerde. Daarna kreeg Anderlecht dé kans om op voorsprong te komen, maar Hoedt kopte op een vrije trap te centraal op doel. Nadat Refaelov een schot over doel had geplaatst, bediende hij in een volgende fase Gomez, maar Roef redde weer prima.

Anderlecht was na rust de betere ploeg, maar kreeg tien minuten voor tijd het deksel op de neus. Bij een uitbraak zonderde Kums Tissoudali af in een goede positie voor doel. Magallan kwam te laat en de Marokkaanse aanvaller bracht Gent listig op voorsprong. Anderlecht moest plots op zoek naar de gelijkmaker. Kouamé kreeg een voorzet van Gomez voor de voeten, maar hij aarzelde te lang. Anderlecht kreeg zes minuten extra tijd om de nederlaag te voorkomen, maar Ngadeu maakte de voorzetten van Gomez onschadelijk.

Anderlecht vergat om het moment te grijpen na rust toen het de wedstrijd controleerde en een aantal kansen kreeg. Een geslaagde counter van Gent was voldoende om de drie punten thuis te houden en om Paars-wit in vieze papieren te brengen in de strijd om de Champions play-offs. Het staat nu op plaats 5 omdat Gent een wedstrijd meer heeft gewonnen. Paars-wit moet nu rekenen op Cercle Brugge en OHL om alsnog punten af te snoepen van Antwerp en of Gent. En uiteraard mag het zelf ook geen steek laten vallen tegen Charleroi en Kortrijk.