Belgische kampioen in 2006 rechtstreeks in CL? (update)

ZATERDAG, 18 DECEMBER 2004, 01:30 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Het Belgisch voetbal beleeft slechte tijden. Toch is er nog goed nieuws: het staat zo goed als vast dat in het seizoen 2006-2007 één Belgische ploeg zeker mag deelnemen aan de eerste groepsfase van de Champions League.


Op de Uefa-ranking staat België namelijk negende en die plaats geeft recht op één rechtstreekse CL-deelnemer en één ploeg in de derde voorronde.

In de Uefabeker speelt ook zeker één Belgische ploeg in de eerste ronde. De andere ploeg moet maar één voorronde meer spelen.

Er is nog een waterkans dat België het rechtstreeks CL-ticket misloopt. Schotland, dat evenveel punten heeft als België, is geen bedreiging. De Schotten presteerden nog slechter dan de Belgen.

In theorie kunnen alleen Turkije (11e) en Oekraïne (13e) België nog bedreigen. Vooral het Turkse Fenerbahçe kan de Belgische droom nog doorprikken.

De club uit Istanbul moet dit seizoen nog acht punten scoren. Een zege levert twee punten op, een gelijkspel één. Fenerbahçe ontmoet in de eerstvolgende rondes Zaragoza en Austria of Bilbao.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.