"Grootste talenten zo vroeg mogelijk halen"

VRIJDAG, 2 MAART 2012, 17:31 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Zoals aangekondigd organiseert Anderlecht op 2 en 3 april de de eerste editie van de "RSCA Talent Days". In navolging van Ajax zet paars-wit die dagen zijn deuren open voor jonge voetballers tussen acht en twaalf jaar oud.


Manager Herman Van Holsbeeck geeft op de officiële site een woordje uitleg. "Anderlecht trekt sinds enkele jaren volop de kaart van de jeugd. De bouw van het nieuwe jeugd- en trainingscentrum in Neerpede was de eerste grote stap van de beleidsdaad. Vandaag wil de club nog een stap verder gaan en trachten om de grootste talenten zo vroeg mogelijk naar RSCA te halen. Daarin kadert dit initiatief voor de allerjongsten perfect."

Ook Jean Kindermans, hoofd jeugdopleiding, benadrukt het belang van de talentdagen. "Belgische clubs trekken steeds meer de kaart van de jeugd, deels om economische redenen, deels om voetballers zo jong mogelijk op te leiden in de stijl van het huis. Het is daarom essentieel om de jonge talenten zo jong mogelijk kennis te laten maken de specifieke omkadering eigen aan de RSCA opleiding."quot;

Inschrijven voor de RSCA Talent Days kan door hier te klikken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.