Biglia: "Zal er staan tegen de play-offs"

ZATERDAG, 3 MAART 2012, 11:58 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds zijn schouderblessure en de operatie die erop volgde holt Lucas Biglia achter zijn beste vorm aan. "Ik ben de eerste om toe te geven dat ik momenteel niet goed speel", vertelt de kapitein van Anderlecht in Le Soir.


"Maar het was te voorzien", vervolgt Biglia. "De mensen die mijn revalidatie na mijn schouderoperatie volgden, hadden me gezegd dat een terugval onvermijdelijk zou zijn. De laatste weken voel ik me ook altijd moe op het veld, alsof mijn lichaam niet wil volgen."

De middenvelder kreeg de voorbije weken veel kritiek te verduren van verschillende analisten. "Ik weet dat het niet goed is en ik doe ook aan zelfkritiek. En dat is de enige kritiek die er iets toe doet. Ik vind het spijtig dat ik mijn beste niveau niet haalde tegen AZ, maar ik heb mijn kwaliteiten niet verloren. Ik verzeker jullie: binnenkort zien jullie weer de oude Biglia. Tegen de play-offs zal ik klaar zijn."

"Met iedereen eens praten"

De aanvoerder beseft evenwel dat Anderlecht zijn niveau zal moeten opkrikken voor de play-offs. "Na Lierse heb ik me niet uitgelaten tegenover de groep omdat ik nog ontgoocheld was en dan wil ik me niet uitspreken. Dit weekend ga ik met iedereen echter eens praten en op zijn verantwoordelijkheden wijzen. Dat sommigen geënerveerd waren na de match in Lierse is een goed teken. Ik benadruk wel dat er geen problemen zijn in de groep."

Volgens Biglia is er ook geen probleem tussen Jovanovic en Suarez. "Ik heb tijdens de match op Lierse tegen Jovanovic gezegd dat het niet de juiste manier was om zo te schreeuwen tegen een ploegmaat. Als kapitein probeer ik de kerk in het midden te houden. Maar ik onderstreep dat er niets onrustwekkend gaande is. Mati en Milan hebben een heel goed contact met elkaar."

Bron: Le Soir, Voetbalkrant.com



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.