Jacobs stelt vragen over heisa rond Proto

ZATERDAG, 3 MAART 2012, 17:49 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In de pers werd er deze week veel geschreven over de vermeende kritiek van Silvio Proto aan het adres van ploegmaat Milan Jovanovic. Coach Ariël Jacobs besteedde er weinig aandacht aan en besprak het ook niet binnen de groep.


"Er werden Proto woorden in de mond gelegd", zegt Jacobs vastberaden in Gazet van Antwerpen. "Daarom vond ik het niet de moeite om er deze week over te praten. Je moet zien wie dat schrijft en waarom. Die analyse heb ik gemaakt en dan kan je dat makkelijk kaderen. Dat Proto de dag na zijn vermeende uitspraken via een sms excuses kreeg van de hoofdredacteur van een bepaalde krant (La Dernière Heure, red) zegt toch genoeg? Maar het kwaad was wel al geschied, want het stond in de krant."

Waarna Jacobs net niet het woord complot in de mond nam. "Als het de bedoeling is om Anderlecht te destabiliseren, dan zullen wij ons daar in de toekomst tegen wapenen. Of ik mijn spelers tot meer voorzichtigheid zal aanmanen? Dat, of gewoon geen commentaar meer geven."

"Jova's kritiek raakt mij niet meer"

Dieumerci Mbokani kent Jovanovic al langer dan vandaag en neemt het op voor zijn spitsbroeder. "Jovanovic is geen haar veranderd tegenover zijn periode bij Standard", aldus Mbokani. "Moet hij zijn karakter misschien bijstellen omdat hij nu bij Anderlecht voetbalt? Nee dus. Ik kan begrijpen dat sommige jongens het moeilijk hebben met de manier waarop Jovanovic zich af en toe uitdrukt. Maar als profvoetballer moet je tegen kritiek kunnen. Mij raakt het niet meer, hoor. Eenmaal op het veld probeer ik daar abstractie van te maken."

Bron: Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.