Canesin: "Ik begrijp Ariël Jacobs heel goed"

ZATERDAG, 3 MAART 2012, 23:09 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Fernando Canesin zat de afgelopen weken meer op de bank dan hem lief is, maar zondag hoopt hij te spelen tegen Cercle Brugge. "Ik heb er deze week alles aan gedaan om de trainer ervan te overtuigen dat ik klaar ben", klinkt het.


Tegen Lierse mocht Canesin tijdens de rust invallen voor Gillet. "Het deed deugd om het vertrouwen van de coach te voelen", zegt de Braziliaan in La Dernière Heure. "Ik heb geprobeerd om de ploeg te helpen, maar er zijn zo van die dagen dat de bal er niet in wil."

Canesin liet zich wel opmerken met een rush over 70 meter gevolgd door een slalom voorbij twee Lierse-verdedigers. "Jammer genoeg was er niemand gevolgd in de kleine rechthoek. Op de positie waar ik speel is het mijn taak om beslissende acties te maken."

Tegen Cercle Brugge hoopt Canesin op een nieuwe kans en stiekem ook op een basisplaats. "Op training heb ik er alles aan gedaan om de trainer ervan te overtuigen dat ik klaar ben. Ik heb getoond dat ik een enorme honger naar de bal heb."

Desondanks kan de creatieve middenvelder begrip opbrengen voor de keuzes die coach Ariël Jacobs maakt. "Ik begrijp hem heel goed. Er zijn momenten waarop je kan spelen en momenten dat je geduld moet hebben. Dat is voetbal", aldus Canesin. "De trainer heeft me verteld dat ik niet op de bank belandde omwille van slechte prestaties, maar omdat er spelers zijn met meer ervaring. Ik moet er staan voor wanneer hij mij nodig heeft."

In de heenronde speelde Fernando Canesin vaak met inspuitingen in de enkel. "Maar die blessure is verleden tijd", verzekert de jonge Braziliaan. "Nu ben ik helemaal fit."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.