Jacobs: "Eerste doelpunt brak de ban"

MAANDAG, 5 MAART 2012, 08:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs zag tegen Cercle een gretig Anderlecht. Toch was hij niet zeker of zijn team wel zou winnen. "Aan de rust was ik er niet gerust in omdat we zoveel moeite hadden om te scoren", zo vertelde hij na afloop.


"Kljestan was al na vijf minuten bijzonder dicht bij een doelpunt. Toen dacht ik dat we net als tegen AZ weer kansen aan het missen waren, met de gekende afloop" aldus Jacobs. "Anderzijds speelden we een goede eerste helft aan een hoog tempo en waren we agressief bij balverlies. Er was ook de wil om te scoren en we creëerden toch vijf goeie doelkansen tegen een moeilijk te manoeuvreren ploeg."

In die eerste helft drukte Anderlecht Cercle stevig weg. "Cerlce had voor de rust veel energie verbruikt. Eens we dan in de tweede helft het eerste doelpunt gescoord hadden, begon het vanzelf te lopen."

"Nu nog twee keer winnen voor play-offs"

Met deze 4-0-zege blijft Anderlecht imponeren tegen de clubs uit de top zes. "We hebben nu alle ploegen uit de top zes verslagen en die lijn moeten we doortrekken in de play-offs. Al biedt het geen garantie, kijk maar naar onze 18 op 18 in de Europa League, maar het geeft wel een mentaal voordeel."

"Nu moeten zorgen dat we het maximum pakken in de resterende twee wedstrijden en vooral onze start in Play-off i niet missen."
Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.