Gillet: "Ik ben gelukkigste man in Anderlecht"

MAANDAG, 5 MAART 2012, 08:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In twee keer scoorde Guillaume Gillet vanaf de stip de openingstreffer. Voor Gillet de afsluiter van een mooie week. "Het is fantastisch om drie dagen na de bevalling de eerste goal te scoren in de wedstrijd", aldus Gillet.


"Ik wilde zò graag scoren vandaag", lacht de kersverse vader. "Ik besef dat ik de laatste weken niet goed bezig was. De nakende geboorte van mijn zoon woog op mijn prestaties. Maar donderdag, toen Romeo geboren werd, viel er een zware last van mij af en was ik echt opgelucht."

"De geboorte gaf me een boost. Bovendien heeft Romeo me de voorbije drie dagen laten slapen. Hij werd 's nachts niet wakker, zodat mijn vriendin en ik ook een goede nachtrust hadden. Ik ben vandaag de gelukkigste man in Anderlecht."

"Penalty niet goed gegeven"

Gillet had wel de rebound nodig om zijn strafschop te scoren. "Toen scheidsrechter Vervecken naar de strafschopstip wees, heb ik geen moment getwijfeld. Ik wilde hem absoluut nemen en scoren. Maar net als je het zo graag wilt, gaat er ook wel eens iets mis. Mijn penalty was niet goed gegeven. Gelukkig kon ik in de rebound nog in de kleine hoek scoren."

Toen Anderlecht een beetje later opnieuw een strafschop kreeg, ging Gillet niet achter de bal staan. "Na die eerste strafschop had ik aan Wasilewski gezegd dat hij de volgende mocht trappen. Uiteindelijk heeft hij hem aan Mbokani gelaten. Wat bij de volgende penalty? Dan zal ik opnieuw mijn verantwoordelijkheid nemen."

Bron: Het Laatste Nieuws, Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.