Foket: "Al veel geleerd bij Anderlecht"

DINSDAG, 6 MAART 2012, 13:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dilbeek-talent Thomas Foket traint sinds de zomer mee met de jeugd van Anderlecht. Deze trainingen leverden al heel wat op. "Sinds januari train ik met de beloften", zegt de 17-jarige Foket. "Ik boekte al heel wat vooruitgang."


Anderlecht werkte afgelopen zomer een regeling uit waarbij Foket bij Dilbeek aan de slag bleef, maar geregeld bij paars-wit zou komen meetrainen. "Zeker zes dagen per week sta ik op een voetbalveld", zo zegt Foket. "Af en toe weegt dat wel eens door. Maar als ik te vermoeid ben, mag ik bijvoorbeeld de looptraining bij Dilbeek al eens overslaan."

Anderlecht ziet Foket als groot talent. De jonge kerel boekt alvast goede vooruitgang. "Bij Anderlecht leer je snel spelen en handelen. Zoveel mogelijk ééntijdsvoetbal. Er wordt gehamerd op correcte passing en ik wordt verplicht ook veel meer die linkervoet te gebruiken. Allemaal dingen die ik toch naar de eerste ploeg van Dilbeek Sp. heb kunnen meebrengen."

Toekomst bij Anderlecht?

De kans dat Foket na dit seizoen bij Dilbeek blijft is klein. Meerdere clubs tonen interesse, maar de speler wacht nog even af. "Zowel Anderlecht, Club Brugge als AA Gent toonden interesse om me aan te werven", weet Foket. "Als ik bij Anderlecht teken, weet ik dat het voor het beloftenelftal is. Maar ik weet dat ik er nog ontzettend veel kan leren."

"Op dit moment is het echt nog wel wikken en wegen. In juni beëindig ik mijn humaniora en ik wil ook graag verder studeren. Universiteit of hoge school, de combinatie met topvoetbal maakt de keuze er niet gemakkelijker op. Ik wil in eerste instantie beide immers combineren."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.