"Diandy heeft al veel geleerd bij OH Leuven"

DINSDAG, 6 MAART 2012, 13:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

OH Leuven ziet na de winterstop een heel andere Cristophe Diandy dan ervoor. De van Anderlecht gehuurde Senegalees speelt nu als linksmidden en is geregeld uitblinker. Als hij zich zo doorzet, heeft hij toekomst bij Anderlecht.


"Voor de winterstop speelde ik met hoogtes en laagtes", geeft Diandy toen in Het Nieuwsblad. "Dit kwam vooral door een hardnekkige enkelblessure, die ik tijdens de voorbereiding had opgelopen. Ik speelde toen ook als linksback. Dat was nieuw voor mij. Het was soms niet zo goed en de supporters morden soms zelfs, maar het was een fase waar ik doorheen moest. Ik heb veel bijgeleerd op die positie."

Na de jaarwisseling ziet men aan Den Dreef een heel andere Diandy. "Sinds de winterstop speel ik zo goed als alles en meestal in het middenveld", aldus Diandy, die tegenwoordig steevast tot de uitblinkers behoort. "Ik hoop nu te bewijzen dat ik wel een toekomst heb bij Anderlecht. Dat was trouwens de reden van mijn uitleenbeurt."

"Vandezande: "Diandy, OHL en Anderlecht plukken de vruchten"

De man die de uitleenbeurt van Diandy regelde, is Eddy Vandezande. Ook hij ziet dat de 21-jarige Senegalees progressie maakt. "Christof moest ervaren dat hij naast zijn talent nog een aantal andere kwaliteiten moest inzetten om het te maken. Dat kon het best op een positie die hem vreemd was", aldus Vandezande over Diandy zijn optredens als linksachter.

"Dis gelukt. Hij leerde er positie kiezen, zijn momenten kiezen, knokken en omgaan met tegenslag en kritiek. Daarvan plukten hijzelf, OHL en Anderlecht de vruchten. Ik vermoed dat ze daar bij Andelecht hetzelfde over denken."

Bron: Het Nieuwsblad





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.