Kan Suarez wel aan de slag in Engeland?

DINSDAG, 6 MAART 2012, 13:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Matias Suarez wordt de jongste tijd in verband gebracht met verschillende Engelse topclubs. Maar kan hij er wel aan de slag? Niet-Europeanen krijgen er pas een werkvergunning als een een bepaald aantal interlands gespeeld hebben.


Ronny Rosenthal, ex-speler van Standard en Club Brugge en nu makelaar in Engeland, twijfelt of Suarez in de Premier League aan de slag kan? "Ik denk dat de kans erg klein is dat Suarez een arbeidsvergunning zal krijgen."

"Uitzonderingen worden alleen toegestaan voor jonge toptalenten van 18 tot 20jaar, maar Suarez wordt in mei 24 jaar", zegt Rosenthal in Het Nieuwsblad. "Ofwel moet hij dringend interlands spelen, ofwel kan hij zich beter richten op andere competities."

De manager van Suarez heeft er alvast goede hoop in dat zijn pupil een arbeidsvergunning zal krijgen. De Premier League maakt in sommige gevallen een uitzondering op deze regel en Jorge Cyterszpiler denkt niet dat ze de beste speler uit de Belgische competitie zullen weigeren.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.